Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικός ξεριζωμός από την πατρίδα – Το δράμα της προσφυγιάς σε εικόνες

Ασφαλή καταφύγιο πέρα από τα σύνορα της πατρίδας τους και τον εφιάλτη των βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις, αναζήτησαν 100.000 Ουκρανοί την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ξεριζωμένων στα πέντε εκατομμύρια.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τα καύσιμα, τα χρήματα και το ιατροφαρμακευτικό υλικό έχουν αρχίσει να εξαντλούνται σε τμήματα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, γεγονός που κινδυνεύει να αναγκάσει έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger