Υγεία & Διατροφή

4 αστέρια για το Honda CR-V – 5 αστέρια για τα Toyota C-HR και Nio EL6 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα πρώτα τεστ που πραγματοποίησε το 2024 ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, έγιναν σε τρία SUV και πιο συγκεκριμένα στα: Toyota C-HR, Nio EL6 και Honda CR-V.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οργανισμός EuroNCAP (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέου Αυτοκινήτου) αξιολογεί τις αποδόσεις ασφάλειας αυτοκινήτου από το 1996 και θεωρείται ο πλέον έγκυρος.

Τα Toyota C-HR και Nio EL6 κατάφεραν να αποσπάσουν την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων (κάτι που συνηθίζουν τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα). Στον αντίποδα όμως το Honda CR-V περιορίστηκε στα 4, και μόνο όταν αξιολογήθηκε έχοντας το επιπλέον πακέτο ασφαλείας (το οποίο δεν είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις), κατάφερε να κερδίσει το 5ο αστέρι.

Toyota C-HR – 5 αστέρια EuroNCAP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέσπασε βαθμολογία 85% στην προστασία οδηγού, 86% στην προστασία παιδιού, 86% στην προστασία πεζών και 79% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας, με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Nio EL6 – 5 αστέρια Euro NCAP

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nio που έρχεται από την Κίνα, απέδειξε για ποιο λόγο τα κινέζικα μοντέλα έχουν ανέβει επίπεδο. Απέσπασε βαθμολογία 93% στην προστασία οδηγού, 85% στην προστασία παιδιού, 78% στην προστασία πεζών και 76% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας, με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Honda CR-V- 4 αστέρια με τον βασικό εξοπλισμό – 5 αστέρια με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας Sensing 360

Με τον βασικό εξοπλισμό το Honda CR-V απέσπασε βαθμολογία 85% στην προστασία οδηγού, 86% στην προστασία παιδιού, 76% στην προστασία πεζών και 67% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας.

Όταν το μοντέλο εξοπλίστηκε με το πακέτο Honda Sensing 360, βελτίωσε την βαθμολογία στην προστασία πεζών από 76% σε 80% και στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας από 67% σε 79%. Έτσι έλαβε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button