Κόσμος

Υπερψηφίστηκε στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τις βραχυπρόθεσμες δημόσιες δαπάνες – Galaksias.com

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις βραχυπρόθεσμες δημόσιες δαπάνες που θα αποτρέψει το λεγόμενο «shutdown», δηλαδή την αναστολή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 77 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά – όλα τα «όχι» προήλθαν από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Θα ακολουθήσει κρίσιμη ψηφοφορία στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε καλά νέα για την Αμερική. Δεν θα υπάρξει shutdown την Παρασκευή», διεμήνυσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, επικαλούμενος διακομματική συναίνεση.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που συγκρούονται εδώ και μήνες για τις δημόσιες δαπάνες, επίσπευσαν τις διαδικασίες καθώς εξαντλείται αυτήν την εβδομάδα η χρηματοδότηση ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Ένας ακόμη λόγος είναι η επικείμενη κακοκαιρία, που απειλεί να ματαιώσει την αναχώρηση βουλευτών και γερουσιαστών από την Ουάσινγκτον.

Ο Σούμερ είχε συμφωνήσει προ ημερών με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Μάικ Τζόνσον, σε 1,59 τρισεκ. δολάρια που αφορούν διακριτικές δαπάνες για το δημοσιονομικό έτος που τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Καταδεικνύοντας πόσο διχασμένο παραμένει το Κογκρέσο, τα δύο κόμματα διαφώνησαν ακολούθως στο νούμερο, με τους Δημοκρατικούς να λένε ότι το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 1,66 τρισεκ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με σκληροπυρηνικούς του κόμματός του, οι οποίοι αντιτίθενται σθεναρά σε νομοσχέδια που δεν περιλαμβάνουν σημαντικές περικοπές δαπανών. Άλλωστε, οι εσωκομματικές αντιδράσεις είχαν οδηγήσει το περασμένο φθινόπωρο στην ανατροπή του προκατόχου του Τζόνσον, του Κέβιν Μακάρθι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button