ΑθλητικάΕνημέρωση

Πόσα λεπτά διάλειμμα χρειάζεστε; – Galaksias Portal News

Όταν όμως εκτελούμε ασκήσεις με βάρη, η ρουτίνα μας αλλάζει αφού ακολουθούμε σετ με συγκεκριμένες επαναλήψεις και διαλείμματα.

Κι ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι τα μεγάλα διαλείμματα θα πρέπει να αποφεύγονται όσο κάνουμε γυμναστική, στην πραγματικότητα ενισχύουν την αθλητική μας απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Πόσα λεπτά είναι αρκετά; Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό ή μπορεί να αισθάνεστε ότι σας επιβραδύνει, θα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον ένα λεπτό μεταξύ των σετ για να αποκομίσετε πραγματικά τα οφέλη από την άρση βαρών.

Γιατί είναι σημαντικό το διάλειμμα στην γυμναστική με βάρη

Όταν αφιερώνετε ένα λεπτό (ή περισσότερο) μεταξύ των σετ αποκομίζετε πολλά οφέλη, όπως:

Λιγότερη κούραση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεχής, εντατική άσκηση χωρίς ανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη μυϊκή κόπωση, η οποία μειώνει την ικανότητά σας να διατηρείτε τη φόρμα και την έντασή σας σε όλη την διάρκεια της προπόνησής σας. Αυτό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της προπόνησης αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Νευρική ανάκαμψη

Το κεντρικό νευρικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην άρση βαρών, μας λένε οι ειδικοί. Οι περίοδοι ανάπαυσης επιτρέπουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα να ανακάμψει από τη δραστηριότητα υψηλού στρες, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο και τη φόρμα σας κατά τη διάρκεια της άρσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastiletto.gr!

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button