Κόσμος

Οι Χούθι έπληξαν εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν – Galaksias.com

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν στοχοθέτησαν το αμερικανικό εμπορικό πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην Propel Fortune στον Κόλπο του Άντεν, όπως δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί, σε μία τηλεοπτική ομιλία του, ο εκπρόσωπος τους Γιαχία Σαρέα.

Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε πως οι Χούθι στοχοθέτησαν «έναν αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν με 37 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones)».

Οι Χούθι έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά ναυτιλιακών γραμμών εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον τρόπο αυτό, στους Παλαιστίνιους για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Αμερικανικά πλήγματα για την καταστροφή πυραύλων των Χούθι

Παράλληλα, αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Παρασκευή (08/03) επιδρομή εναντίον θέσεων των Χούθι στην Υεμένη.

Στο στόχαστρό τους έβαλαν δύο πυραύλους που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «στις 3:55 μ.μ. (τοπική ώρα) τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν από την Υεμένη δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του πλοίου M/V Propel Fortune υπό σημαία Σιγκαπούρης», το οποίο έπλεε στον Κόλπο του Άντεν. Σύμφωνα με τη CENTCOM, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button