Επικαιρότητα

Νήματα του Φλεβάρη «Παραμύθια σε …κλωστή» – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο – Galaksias.com

 

Τα Νήματα του Φλεβάρη μόλις ξεκίνησαν με παραμύθια που δεθήκαν στην κλωστή. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο απογεύματα. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας.

Με την αφηγήτρια-εμψυχώτρια Σοφία Καλμανίδου σε ένα δημιουργικό εργαστήρι αφήγησης και δημιουργικής γραφής με κέντρο το παραμύθι που στοχεύει στην εξοικείωση με την αφήγηση λαϊκών και έντεχνων παραμυθιών σε παιδιά και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αναζητούνται τα αφηγηματικά νήματα από την αρχαιότητα έως και σήμερα, μύθων, παραμυθιών αλλά και έντεχνων κειμένων με αναφορά στην τέχνη της υφαντικής. Παράλληλα δημιουργούνται ήδη τα πρώτα  δικά μας αφηγήματα. Τα εργαστήρι «παραμύθια… σε κλωστή» ντύνεται μουσικά από τον  Μάρκο Βαλαβάνη. Επιπλέον, γεννιούνται τραγούδια ή παραμύθια-τραγούδια.

Γιατί, όπως λέει η Σοφία Καλμανίδου:

«…κάποιες φορές, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μιλήσεις παρά μόνο μέσα από μία ιστορία. Κι αυτό είναι λυτρωτικό,  τόσο για εσένα που λες την ιστορία όσο και γι αυτόν που την ακούει. Η ενέργεια κυλάει αβίαστα κι ενώνει τον κύκλο με  την ιστορία.

Η μαγεία των παραμυθιών, είναι να ακούς, να βλέπεις, να αισθάνεσαι, να πονάς και να λυτρώνεσαι μέσα σε μία ιστορία. Να παραμένεις πιστός στην παραμυθιακή σύμβαση της καλής έκβασης των πραγμάτων. Να θέτεις τον εαυτό σου αντιμέτωπο με τους μεγαλύτερους φόβους σου και να βγαίνεις πάντα νικητής.»

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συντρόφεψαν σε αυτό το πρώτο μας Σάββατο. Τους εθελοντές του Συλλόγου, της Βιβλιοθήκης και τους εθελοντές του Τμήματος Εργοθεραπείας Π.Δ.Μ. με την καθηγήτριά τους κ.Κατερίνα Κατσιάνα.

Καλή αντάμωση το άλλο Σάββατο.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button