Επικαιρότητα

Πότε ξεκινούν οι δραστηριότητες – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι – Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου επανιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1982, (1η ίδρυση 20/2/1936 ως «Ένωσις Αλατσάτων Ν. Ηρακλείου»), από τη δεύτερη γενιά των προσφύγων Αλατσατιανών, που κατοικούσαν στην περιοχή των σημερινών Νέων Αλατσάτων (πρώην Αμπελόκηποι – Τεκές)

Σκοπός της ίδρυσής του ήταν κυρίως η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των καταγόμενων από τα Αλάτσατα αλλά και η διατήρηση των εθίμων της γενέτειράς τους, μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, είναι δε ένας από τους 9 Μικρασιατικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σήμερα στο Νομό Ηρακλείου μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματίων Ελλάδος και είναι ο μόνος επίσημος φορέας εκπροσώπησης των εξ Αλατσάτων Μικράς Ασίας καταγόμενων του Νομού Ηρακλείου.

Η  Έδρα του Συλλόγου είναι στο τεκέ του Χορασανί-ζαντέ, στο Ηράκλειο, στα Νέα Αλάτσατα, στην οδό Γ. Μαστρακούλη 13, τον οποίο από το 1992, ο Δήμος Ηρακλείου, επί δημαρχίας Κώστα Κληρονόμου, παραχώρησε στον Σύλλογο Αλατσατιανών.

Έκτοτε, το κτίριο αυτό αποτελεί τη στέγη του συλλόγου μας και παράλληλα λειτουργεί αφενός ως μουσείο, με δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν συνεννόησης, ειδικά από τμήματα μαθητών και αφετέρου ως χώρος των διαφόρων δράσεων του συλλόγου, έχοντας ο Σύλλογος εξολοκλήρου τη καθημερινή φροντίδα και συντήρηση του.

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών, στην πάροδο του χρόνου, μεγάλωσε και έφθασε να αριθμεί σήμερα 1400 μέλη.

Όλες δε οι δράσεις του συλλόγου μας υπογράφονται από μέλη του Δ.Σ. και συνοδεύονται με το Λογότυπο μας.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν στη στέγη του συλλόγου μας (Γ. Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα – Ηράκλειο) οι παρακάτω δράσεις:

1. Μαθήματα παραδοσιακών χορών, ξεκινούν από τη Τρίτη 03.10.2023.

Αφορούν την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, Κρητικών – από τη Μικρά Ασία και όλη την Ελλάδα. Λειτουργούν τμήματα παιδιών και ενηλίκων.

• Τα μαθήματα των Ενηλίκων θα γίνονται κάθε Τρίτη, 20:00μμ έως 22:00μμ, για τους αρχάριους, κάθε Πέμπτη 20:00μμ έως 22:00μμ, για τους Προχωρημένους.

• Τα μαθήματα των Παιδιών θα γίνονται κάθε Σάββατο 10:00 πμ έως 11:00 πμ.

Την επιμέλεια των μαθημάτων χορού των Ενηλίκων έχει ο έμπειρος Xοροδιδάσκαλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Φλουρής Στέλιος. 

2. Χορωδίες, ενηλίκων και παιδική-νεανική, ξεκινούν Τετάρτη 4-10-2023 και εφεξής, από 19:30 έως 21:00, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Νίκου Αντωνακάκη. Η  ” Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου “ με ιστορία 40 χρόνων, δίνει την ευκαιρία σε άτομα που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι, να γίνουν μέλη της. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και δεν είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις. Αρκούν, το ομαδικό πνεύμα και η αγάπη για το τραγούδι!

3. Θεατρικό Παιχνίδι, για μικρά και μεγάλα παιδιά, με την επιμέλεια του εμψυχωτή-ηθοποιού Κορογιάννη Κυριάκου ξεκινούν Παρασκευή 6 Οκτώβρη και εφεξής 16:00μμ εως 18:00 μμ. (Σύντομο Βιογραφικό: Κυριάκος Κορογιάννης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτος της Δραματικής σχολής “Τράγκα”. Λόγω της χαράς με την διάδραση παιδιών ασχολείται με το παιδικό θέατρο από το 2008. Αγάπησε το θέατρο επειδή του επιτρέπει να επικοινωνεί καλύτερα με τον εσωτερικό του κόσμο, να επικοινωνεί με τα συναισθήματα του και να αντιμετωπίζει όλες του τις ανασφάλειες. Μέσω  του παιχνιδιού μαθαίνει να έχει όλες του τις αισθήσεις σε εγρήγορση και το καλύτερο: Όλα αυτά γίνονται διασκεδάζοντας! ) Σας περιμένουμε για πολύ παιχνίδι και δημιουργικές θεατρικές στιγμές!

4. Θεατρική Ομάδα ενηλίκων, με την επιμέλεια του Εμψυχωτή – ηθοποιού και μέλος του συλλόγου μας, κ. Τάσο Καισαρλή. Το εργαστήρι σκοπό έχει να μεταδώσει τις βασικές αρχές υποκριτικής και ορθοφωνίας ενώ παράλληλα θα γίνεται προετοιμασία για τη θεατρική παράσταση του συλλόγου μας για τη Θεατρική περίοδο 2024.

Τα μαθήματα ξεκινούν Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και εφεξής 21:00 μμ. 

Αν σας αρέσει το θέατρο… 

θέλετε να ασχοληθείτε  με αυτό… 

Αν θέλετε να είστε μέλος ομάδας, συνόλου που εργάζεται και παράγει θεατρική παράσταση κάθε χρόνο… 

Αν θέλετε να γελάσετε, να κλάψετε και να νιώσετε πάλι παιδιά…

Δηλώστε συμμέτοχη στη θεατρική ομάδα του συλλόγου Αλατσατιανών. 

Ο Τάσος Καϊσαρλής με πολύ αγάπη για το θέατρο, ασχολείται εδώ και 25 χρόνια πλέον ερασιτεχνικά και επαγγελματικά με το θέατρο και έχει συμμετάσχει σε άφωνες επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες – σίριαλ. 

Τα τελευταία χρόνια είναι σκηνοθέτης της θεατρικής μας ομάδας μας και απαριθμεί πολλές  επιτυχημένες παραστάσεις… 

Συνεχίζουμε και σας περιμένουμε!!!

5. Πλέξιμο – Λανσέ – Λευκαδίτικο, για να μη ξεχαστεί η τέχνη και η γνώση των μανάδων μας και για να θυμηθούμε τις βελονιές και τα σχέδια των γιαγιάδων μας, μαθαίνουμε να πλέκουμε και να κεντάμε, με τη καθοδήγηση του μέλους μας κ. Τζίκα Κούλας. Τα μαθήματα ξεκινούν  Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και εφεξής 17:00 έως19:00

6. Εκμάθηση έγχορδων μουσικών οργάνων από τον έμπειρο και καταξιωμένο μουσικό Αναγνωστόπουλο Παναγιώτη. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 16:00 – 20:00 Τετάρτη πρωί,  Παρασκευή 18:00-22:00,  Σάββατο 11:00-17:00

7. Θεατρικό εργαστήρι ατόμων ευαισθητοποιημένους σε μακροχρόνιες νόσους σε συνεργασία με τη θεατρολόγο ηθοποιό Νικολέτα Δάφνου κάθε Δευτέρα 18:00 εως 20:00.

Πληροφορίες – εγγραφές, από 18 Σεπτεμβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6953 020916.

• e-mail: [email protected] & [email protected]

• στη στέγη του Συλλόγου μας, Γ. Μαστρακούλη 13, Νέα Αλάτσατα, Ηράκλειο, τις εργάσιμες μέρες, από 6.30 το απόγευμα έως 9,30μμ.  

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button