ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τη ζωή στις πόλεις

Οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δημιουργία έξυπνων πόλεων, καλύπτοντας έτσι το κενό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναλύθηκαν στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε ένας στους δύο πολίτες να επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. «Το Υπουργείο έχει πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών με τους πολίτες. Πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί» σημείωσε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τον επόμενο μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία θα καταγραφούν όλοι οι δημόσιοι φορτιστές ανά την χώρα, προκειμένου να γνωρίζει ο πολίτης που μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger