Κόσμος

«Πώς μπορέσατε να μας ρίξετε βόμβες;» – Το δράμα των προσφύγων στα Ουκρανο-πολωνικά σύνορα

«Αναγκαστήκαμε και φύγαμε, παρατήσαμε τα σπίτια μας. Γιατί; Για ποιο λόγο;» διερωτάται μία ηλικιωμένη γυναίκα στην κάμερα του CNN Greece, μία από τους τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κατοίκους της Ουκρανίας που έχουν ήδη εγκαταλείψει τη ζωή τους εκεί, λόγω της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους απόγνωση, οργή, ανασφάλεια για το αύριο και αγωνία για τους συγγενείς και φίλους που μένουν πίσω.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μετά το πρώτο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία είναι πιθανόν να υπάρξει ένα δεύτερο που να συνίσταται από πιο ευάλωτους πρόσφυγες, με την Πολωνία να αφήνει πίσω της την πολιτική κλειστών συνόρων και να ανταποκρίνεται σε μια μαζική άφιξη προσφύγων. Ήδη έχει υποδεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger