ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκρήξεις στα 150 με 200 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό – Galaksias Portal News

Λαχτάρησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ενώ βρίσκονταν στην Οδησσό έγιναν νέες επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς η πόλη σφυροκοπείται εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του παρά το γεγονός ότι οι εκρήξεις σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν στα 150 με 200 μέτρα.

Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκης στην Οδησσό είναι η υπεύθυνη διεθνών θεμάτων του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα.  

Η αποστολή είχε οργανωθεί προσεκτικά από τις ελληνικές και τις ουκρανικές αρχές και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας μέχρι την τελευταία στιγμή. Η συνάντηση Μητσοτάκης – Ζελένσκι κράτησε 45 λεπτά – 15 περισσότερα από όσο είχε προγραμματισθεί. 

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει και συνεργείο της ΕΡΤ με την συνάδελφο Γεωργία Σκιτζή να περιγράφει όλα όσα έγιναν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις ήταν με βαλλιστικό πύραυλο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα την πολυκατοικία με τουλάχιστον 12 νεκρούς αμάχους από τις ρωσικές επιθέσεις ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Βίντεο στα social media δείχνουν την στιγμή των εκρήξεων 

Αναφορές στο newsit.gr έκαναν τα Ουκρανικά ΜΜΕ όσον αφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό. 

 

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία γίνεται σε μια στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τη χώρα του και να την ενισχύσει όσο γίνεται προκειμένου να μην επιτραπεί η προέλαση του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Αύγουστο την Αθήνα ενώ ποτέ κατά την διάρκεια των δυο αυτών χρόνων του πολέμου η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button