Κόσμος

«Στοχοποιούν τον Ερντογάν – Υποστηρίζετε τους δολοφόνους» – Galaksias.com

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε στην ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του πρωθυπουργού Μπενιάμιν Νετανιάχου.

«Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, και υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματά τους στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι σε προεκλογική ομιλία του χθες στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε ο Αλλάχ να βοηθήσει τους κατοίκους της Γάζας, που υπό διωγμό διανύουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου και αναφερόμενος υποτιμητικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό είπε: «Παραπέμπουμε το γνωστό άτομο που ονομάζεται Νετανιάχου στον Κύριο που υποτάσσει τους πάντες. Είθε ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Παράλληλα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών με αιχμηρή ανάρτησή του, σημειώνει ότι «εσείς που υποστηρίζετε τους δολοφόνους και βιαστές της εγκληματικής Χαμάς είστε οι τελευταίοι που μπορείτε να μιλάτε για τον Θεό».

«Δεν υπάρχει Θεός που θα ακούσει όσους υποστηρίζουν τις θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι βάρβαροι φίλοι σας της Χαμάς», συνεχίζει ο Κατς και ολοκληρώνει την ανάρτησή του λέγοντας: «Σιωπή και ντροπή σας»!

Απαντώντας στην ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, αναφέρει:

«Από την πρώτη ημέρα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, οι ισραηλινές αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκαλύψουν τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Παλαιστινίων και προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ατιμωρησίας για τους ίδιους.

Έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή είπε όλη την αλήθεια. Ωστόσο, τα εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και το Ισραήλ δικάζεται για γενοκτονία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ολόκληρη η παγκόσμια κοινή γνώμη περιμένει με ανυπομονησία την ημέρα που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια και να διατηρεί στην παγκόσμια ατζέντα την απερίγραπτη δίωξη εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button