Υγεία & Διατροφή

Πώς να προετοιμαστείτε για την laser αποτρίχωση; – Galaksias Portal News

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών, η laser αποτρίχωση έχει πιο μόνιμα αποτελέσματα. Ετησίως, πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται από αυτή την αποτελεσματική σύγχρονη τεχνολογία.

Η μέθοδος laser αποτρίχωση λειτουργεί με τη βοήθεια παλμών λέιζερ. Η χρωστική ουσία μελανίνη της τρίχας τους απορροφά και όταν η φωτεινή ενέργεια φτάσει στον θύλακα, τον καταστρέφει, καθώς έχει ήδη μετατραπεί σε θερμότητα. Καθίσταται αδύνατο να σχηματιστεί νέα τρίχα και έτσι επιτυγχάνεται αποτρίχωση μακράς διάρκειας για τα επόμενα χρόνια.

Κάθε διαδικασία laser αποτρίχωση εκτελείται από εκπαιδευμένη ιατρική ομάδα και χορηγείται βάσει αυστηρών ιατρικών πρωτοκόλλων. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη ενός δερματολόγου και πρέπει να πληρούνται διάφορες απαιτήσεις αποτρίχωσης με λέιζερ πριν και μετά.

Προετοιμασία πριν από τη διαδικασία

Μόλις πάρετε την απόφαση να επιλέξετε μια διαδικασία laser αποτρίχωση, θα εξεταστείτε διεξοδικά για την ύπαρξη σπίλων και αλλοιώσεων στο δέρμα και θα εξεταστούν μικρές περιοχές του δέρματος αφού ληφθεί ιατρικό ιστορικό.

Πριν την πρώτη διαδικασία εσείς πρέπει να προετοιμάσετε τα εξής:

  • Ξυρίστε την περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί 1-2 ημέρες πριν από τη διαδικασία. Την ημέρα της αποτρίχωσης, οι τρίχες σας θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Αποφύγετε τα χημικά πίλινγκ, διάφορες θεραπείες με λέιζερ ή θεραπείες όπως δερμοαπόξεση κλπ στην περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, καθώς και τις μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος, για μια περίοδο 2-4 εβδομάδων πριν από την προγραμματισμένη διαδικασία.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα πριν από τη διαδικασία που θα προσέθεταν χρώμα ή άρωμα στην περιοχή της θεραπείας.
  • Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί στην καθορισμένη περιοχή θεραπείας για 4-6 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία. Αποφύγετε εντελώς μεθόδους αποτρίχωσης που θα εμπόδιζαν τον σχηματισμό ενός θύλακα τρίχας, θα σταματούσαν την ανάπτυξή του ή θα παρεμπόδιζαν την επιτυχή αποτρίχωση.

Εκτός από τα μακροχρόνια αποτελέσματά της, η laser αποτρίχωση έχει και άλλα πλεονεκτήματα: η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής, είναι αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος και δεν υπάρχουν εποχικοί περιορισμοί.

Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά την επέμβαση;

Αφού έχετε κάνει αποτρίχωση, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα του δέρματος μετά τη διαδικασία, αλλά υπάρχουν απαιτήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μην εκθέτετε την επεξεργασμένη περιοχή στον ήλιο για τουλάχιστον 15 ημέρες. Ωστόσο, αν το κάνετε, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50.
  • Αποφύγετε την έκθεση της θεραπευμένης περιοχής σε σολάριουμ, καθώς μπορείτε να το κάνετε μόνο μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς θεραπειών με λέιζερ.
  • Μην επισκέπτεστε σάουνα, γυμναστήριο ή χαμάμ για 24 -72 ώρες μετά τη διαδικασία, λόγω του κινδύνου εγκαυμάτων, λοιμώξεων κλπ.
  • Μην μπαίνετε σε πισίνα για τουλάχιστον 24-72 ώρες για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος από το χλώριο του νερού.
  • Να κάνετε πιο δροσερά ντους για τουλάχιστον 3 ημέρες μετά τη διαδικασία και να μην μουλιάζετε την αποτριχωμένη περιοχή σε νερό με πετσέτα.
  • Ενυδατώστε το δέρμα σας με ελαφρές ενυδατικές κρέμες και πίνετε άφθονο νερό.

Μπορεί να νιώσετε κάποια δυσφορία μετά τη διαδικασία, η οποία θα υποχωρήσει μετά από περίπου 72 ώρες. Μετά τη μόνιμη laser αποτρίχωση, το δέρμα σας θα παραμείνει λείο, απαλό και θα βελτιώσει πλήρως την εμφάνισή του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button