Επικαιρότητα

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα των νεαρών που συνελήφθησαν με σιδερογροθιές, μαγκούρα και κατσαβίδι – Galaksias.com

Τέσσερις εξωσχολικοί συνελήφθησαν στον Άγιο Νικόλαο με σιδεροροθιές, μαγκούρα και κατσαβίδι – Ήταν στην παρέα τριάντα νεαρών που κινούνταν προς την Ιεράπετρα για να χτυπηθούν με άλλους νεαρούς από αυτή την περιοχή

  • Καταγγελίες για ραντεβού βίας νεαρών στο Λασίθι
  • Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας μεταξύ νέων
  • Ομάδες νεαρών δίνουν ραντεβού με σιδερογροθιές, ρόπαλα και κατσαβίδια

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και ασφαλείς πληροφορίες, η βεντέτα μεταξύ εξωσχολικών και μαθητών των Λυκείων, ξύπνησε τα πάθη της παλιάς εποχής που έπεφτε πολύ ξύλο στα  ποδοσφαιρικά γήπεδα του νομού Λασιθίου.

Η αφορμή για να «ανάψουν» τα αίματα σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε στο Αμμούδι του Αγίου Νικολάου μεταξύ του 2ου ΓΕΛ  Α.Ν. και του  ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, όπου η σχολική ποδοσφαιρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου επικράτησε με 2-0.

Οι μαθητές-ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, έμειναν με τα παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα και ο έντονος τρόπος που εξέφρασαν τα παράπονα τους προς τον διαιτητή της συνάντησης, σύμφωνα με όλα όσου εκείνος έχει γράψει στο φύλλο αγώνα, θα επιφέρει και τη σχετική τιμωρία της ομάδας της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, κ.  Μανόλη Γιακουμάκη, σε αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρξαν μεταξύ των μαθητών των δύο Λυκείων που έπαιρναν μέρος σε αυτό τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αφού εκτός τους ποδοσφαιριστές και τους γυμναστές από την Ιεράπετρα, δεν πήγε κανένας άλλος μαθητής η οπαδός, γιατί αυτό δεν επιτρέπεται.

Αν από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, είχε προκύψει κάποια ίσως διαδικτυακή αντιπαράθεση και ανέβηκαν οι τόνοι,  δεν μπορώ να το γνωρίζω. Κάλεσα όμως τον πρόεδρο του 15μελούς, που είναι μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου μας και τον ρώτησα αν συμμαθητές του έχουν σχέση με αυτό το περιστατικό του ραντεβού που φέρεται να δόθηκε για να παίξουν ξύλο τα παιδιά και ήταν κατηγορηματικός.

Μου είπε ότι μετά τον αγώνα στις 22 Φεβρουαρίου κανένα παιδί από το ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας, δεν ασχολήθηκε ξανά με όσα συνέβησαν εκεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε είχαν κλείσει οι μαθητές μας κανένα ραντεβού για να χτυπηθούν με άλλα παιδιά από τον Άγιο Νικόλαο».

Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις του Αγίου Νικολάου είχαν μπλοκάρει την ομάδα των 30 μοτοσυκλετιστών, μετά την έξοδο του Αγίου Νικολάου προς την Ιεράπετρα και έκαναν αστυνομικό έλεγχο στους  Αγιονικολιώτες νεαρούς, άνδρες του Α.Τ. Ιεράπετρας, του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, χτένιζαν όλα τα γνωστά στέκια όπου συγκεντρώνονται νεαροί με μηχανές, αλλά και στον επαρχιακό Ιεράπετρας-Παχιάς Άμμου, χωρίς να εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση, η κάποια μεγάλη παρέα, που να κινείται προς το σημείο, όπου φέρεται ότι είχε δοθεί το ραντεβού για να παίξουν ξύλο οι θερμόαιμοι νεαροί.

Οι αστυνομικοί πάντως έδρασαν γρήγορα, αξιοποιώντας την πληροφορία που είχαν σταματώντας στο ξεκίνημα της μια απειλούμενη σύρραξη που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα με σοβαρούς τραυματισμούς νέων για το… τόπι.

Μιλώντας με γυμναστές που εργάζονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μάθαμε ότι οι αδικαιολόγητες κόντρες, οι βεντέτες και οι έντονες λογομαχίες μεταξύ αθλητών που μετέχουν σε αγώνες του σχολικού αθλητισμού, αλλά και μεταξύ μαθητών που παρακολουθούν από την κερκίδα τους αγώνες, απομακρύνουν πολλά παιδιά από τον αθλητισμό και αναγκάζουν μερίδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής να εγκαταλείψουν νωρίτερα το χώρο της Παιδείας, βγαίνοντας από την ενεργό δράση με πρόωρη σύνταξη.

Η υπόθεση φαίνεται ότι απασχολεί τις αστυνομικές αρχές αφού ερευνούν τα κίνητρα των νεαρών καθώς υπήρξαν προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων από τις ομάδες αυτές που έφεραν σιδερογροθιές, κατσαβίδι και κατσούνα.

Κατά τις πληροφορίες φαίνεται ότι παιδιά κοντά στο έτος ενηλικίωσής τους έδωσαν ραντεβού σε ερημική περιοχή μεταξύ του Καλού Χωριού και της Παχιάς Άμμου για ξεκαθάρισμα διαφορών με φόντο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του  ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και  2ου Γενικού Λυκείου του Αγίου Νικολάου. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε προηγηθεί και υπήρξαν διαφορές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι ενήλικοι και συγκεκριμένα ηλικίας 22, 21 και 20 ετών ενώ ο παραβάτης του ΚΟΚ είναι ηλικίας επίσης 20 ετών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι συνελήφθησαν 4 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και για παράβαση του ΚΟΚ στον Άγιο Νικόλαο, έγιναν προσαγωγές 8 ατόμων  ενώ οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση:

«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας και της πρόληψης περιστατικών συμπλοκής ατόμων συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου για επερχόμενη συνάντηση περίπου τριάντα (30) ατόμων, βραδινές ώρες της 26-02-2024 σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή αθλητική εκδήλωση, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνελήφθησαν τρία (3) άτομα διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• δύο (2) σιδερογροθιές,

• κτηνοτροφική βέργα και

• κατσαβίδι

Επιπλέον, συνελήφθη ένα (1) ακόμη άτομο κατηγορούμενο για παράβαση Κ.Ο.Κ. καθώς κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενο άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν οκτώ (8) ακόμη άτομα.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button