Κόσμος

Ο σκύλος του Μπάιντεν δάγκωσε 24 πράκτορες πριν τον «εξορίσουν» από τον Λευκό Οίκο

Ιδιαίτερα άτακτος αποδείχθηκε ο σκύλος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν Commander καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δάγκωσε τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών σε 24 τουλάχιστον περιπτώσεις.     

Τα στοιχεία από την Μυστική Υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ καταδεικνύουν το μέγεθος του χάους που προκάλεσε ο γερμανικός ποιμενικός.

Μάλιστα ένας από του πράκτορες αποκάλυψε την αλλαγή τακτικής που υπήρξε δίνοντας εντολή στους πράκτορες να δίνουν χώρο.

Η προειδοποίηση ήρθε μήνες πριν ο Commander απομακρυχθεί από τον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα οι αναφορές κάνουν λόγο για 24 περιστατικά δαγκώματος από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι τον Ιούλιο του 2023 με μέλη των μυστικών υπηρεσιών να έχουν δαγκωνιές στον καρπό, τον βραχίονα, τον αγκώνα, τη μέση, το στήθος, το μηρό και τον ώμο.

Τα εν λόγω έγγραφα δεν καταγράφουν απαραίτητα όλα τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Commander, καθώς αφορούν μόνο τη Μυστική Υπηρεσία και όχι το προσωπικό που εργάζεται στο Λευκό Οίκο ή στο Καμπ Ντέιβιντ.

Γιατί αποφασίστηκε να πάρει πόδι από το Λευκό Οίκο

Το κατοικίδιο της οικογένειας Μπάιντεν εξορίστηκε από τον Λευκό Οίκο τον περασμένο Οκτώβριο μία ημέρα αφότου ένα μέλος των μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

Σε άλλο περιστατικό τον Ιούνιο μία βαθειά δαγκωνιά στο βραχίονα ενός πράκτορα αντιμετωπίστηκε με ράμματα. Λόγω του αίματος σε αίθουσα του Λευκού Οίκου είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπούν οι επισκέψεις στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου για 20 λεπτά.

Ανάλογο περιστατικό στο οποίο χρειάστηκαν ράμματα έλαβε χώρα και τον Ιούλιο με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών να αναφέρει σε mail ότι θα πρέπει να γίνουν ευρηματικοί για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Σε ανακοίνωση του γραφείου της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν προς το CNNi έγινε σαφές ότι αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποφασίστηκε να πάει να ζήσει με συγγενείς.

Ένας άλλος σκύλος της οικογένειας ο Μέιτζορ πήγε να ζήσει στο Ντελαγουέρ μετά από τη δαγκωματιά σε πράκτορα το 2021.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button