Κόσμος

Αποφύγετε τα ταξίδια σε Ιράν, Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη – Galaksias.com

Σύσταση στους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τελείως να ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ. 

Αυτό δήλωσαν πηγές του περιβάλλοντός του στο AFP.

Η απόφαση συμπίπτει με την διατύπωση των απειλών του Ιράν ότι θα πλήξει το Ισραήλ, που κατηγορείται για την επίθεση της 1ης Απριλίου κατά του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό και ελήφθη κατά την διάρκεια σύσκεψης για την διαχείριση της κρίσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ έχει ζητήσει ακόμη «την επιστροφή των οικογενειών των διπλωματικών υπαλλήλων στην Τεχεράνη», καθώς και την απαγόρευση των αποστολών Γάλλων κρατικών λειτουργών στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση των ΗΠΑ «προληπτικά, οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», αναφέρει οδηγία που δημοσιοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Παράλληλα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιορίσει τα ταξίδια των υπαλλήλων τους στο Ισραήλ υπό τον φόβο μιας επίθεσης από το Ιράν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button