Υγεία & Διατροφή

Ρέθυμνο: Νέα στέγη για τον Ερυθρό Σταυρό – Σε πλήρη λειτουργία τα τρία σώματα του ΕΕΣ (εικόνες) – ΡέθυμνοΗ Εκκλησία και ο Δήμος Ρεθύμνου εξασφάλισαν για τον Ερυθρό Σταυρό μια νέα αξιοπρεπής στέγη – «Κινητήριος δύναμη» οι εκατοντάδες εθελοντές

Μια νέα αξιοπρεπή στέγη στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της πόλης εξασφάλισε με την βοήθεια Εκκλησίας και Δήμου, το περιφερειακό παράρτημα Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αριθμεί πάνω από 150 μέλη της «πρώτης γραμμής». 

Το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων έδωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυετή διαδρομή και δράση του Οργανισμού στην Ελλάδα.   

Εδώ και 145 χρόνια είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμοι και σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού προετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ σπεύδοντας άμεσα στο πεδίο για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ο λόγος για τους χιλιάδες πανελλαδικά και εκατοντάδες τοπικά Ερυθροσταυρίτες, στους οποίους πολιτεία και Ρεθυμνιώτικη κοινωνία οφείλει πολλά. 

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός με μεγάλη χαρά εκφράζει την ικανοποίηση του για τη νέα στέγη για τους ερυθροσταυρίτες: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, ενθουσιασμένος και αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψής μου στο περιφερειακό τμήμα Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η χαρά αυτή, δεν είναι τυχαία εδράζεται σε αυτή την ωραία αίθουσα, τις αίθουσες θα έλεγα και δίνει τη δυνατότητα σε ένα πραγματικά δυναμικό τμήμα, να μπορέσει να κάνει το έργο του όσο πιο άνετα, αποδοτικά για την τοπική κοινωνία. Ο Ερυθρός Σταυρός παραμένει ο προμαχώνας της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης».

Ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και κρίσεων, Εκκλησία και Δήμος ένωσαν τις δυνάμεις τους εξασφαλίζοντας μια αξιοπρεπή στέγη στο περιφερειακό τμήμα Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου.

Την σημαντικότητα της στέγασης τονίζει η Ευαγγελία Ηλιάκη Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου Ε.Ε.Σ. λέγοντας: «Το πρόβλημα στέγασης ήταν για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό και μας απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον ευτυχώς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το άνοιγμά μας. Τώρα μπορούμε πλέον να συνεχίζουμε το έργο μας σύμφωνα με τις επτά θεμελιώδεις αρχές, απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια».

Σήμερα στο Ρέθυμνο λειτουργούν και τα τρία σώματα του Ερυθρού Σταυρού -οι Σαμαρείτες, η Νοσηλευτική και η Κοινωνική Πρόνοια- ενώ το επόμενο διάστημα θα επαναλειτουργήσει και το τμήμα Νεότητας. Συνολικά πάνω από 150 εθελοντές κάθε ηλικίας είναι καθημερινά πανταχού παρών δίπλα σε ανθρώπους που δοκιμάζονται. 

 

 

 

 


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger