ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ρέθυμνο: Περαστικά βανδαλισμών στο αρδευτικό σύστημα κοινόχρηστων χώρων – Τι ζητά ο Δήμος – ΡέθυμνοΜε αφορμή περιστατικά βανδαλισμών των αρδευτικών συστημάτων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Ρεθύμνης, σε εστίες πρασίνου, η αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος & Αγροτικής Ανάπτυξης, απευθύνει έκκληση συνεργασίας στους συμπολίτες.

Με αφορμή περιστατικά βανδαλισμών των αρδευτικών συστημάτων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Ρεθύμνης, σε εστίες πρασίνου, η αρμόδια Δ/νση  Περιβάλλοντος & Αγροτικής  Ανάπτυξης, απευθύνει έκκληση συνεργασίας  στους συμπολίτες.

Ενδεικτικά αναφέρονται χαρακτηριστικά περιστατικά των οποίων ούτε η έκταση ούτε η συχνότητα μπορούν να δικαιολογηθούν:

  • Προ λίγων ημερών, κάποιος έβαλε λάστιχο σε μια βάνα τροφοδοσίας νερού ποτίσματος δενδρυλλίων στη Λ. Κουντουριώτη, με κατεύθυνση την οδό Χορτάτζη, αφήνοντας την ανοιχτή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος.
  • Την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιος έκλεισε την κεντρική παροχή ποτίσματος του γκαζόν στη νησίδα που βρίσκεται στην περιοχή του πρώην Σ/Μ «Μαρινόπουλος», με αποτέλεσμα να κιτρινίσει όλο το γκαζόν.
  • Από πέρυσι, η Υπηρεσία έχει διαπιστώσει ότι κάποιοι ξεβιδώνουν κατ’ επανάληψη τα μπέκ ποτίσματος του γκαζόν νησίδας στην οδό Θεοτοκοπούλου όπως και στη νησίδα πρασίνου απέναντι από το Δημαρχείο, τα οποία είτε τα αφαιρούν εντελώς  είτε  τα πετούν και τα επανατοποθετεί η Υπηρεσία όπου και όποτε τα βρει.   

Η συγκεκριμένη  αψυχολόγητη και απαράδεκτη τακτική πρόκλησης φθοράς σε περιποιημένους, καλαίσθητους κοινόχρηστους χώρους, τους οποίους απολαμβάνουμε όλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, αφενός είναι προσβλητική της αισθητικής της πόλης μας και, αφετέρου, επισείει οικονομικό κόστος λόγω σπατάλης νερού, εργατοωρών που απαιτεί η αποκατάσταση των φυτών, του γκαζόν, των υλικών άρδευσης κ.λ.π.

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρακαλείς  τους/τις συμπολίτες/-ισσες να σεβαστούν το φυσικό και αστικό περιβάλλον που μοιραζόμαστε όλοι, τους κοινόχρηστους χώρους που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με κόπο και κόστος και τους καλεί  να προασπίσουν το κοινό μας δικαίωμα να απολαμβάνουμε την καθαριότητα και την καλαισθησία στο δημόσιο  χώρο, εκεί που σμίγουμε στον ελεύθερο χρόνο μας, αναπαυόμαστε και ψυχαγωγούμαστε με τις οικογένειες και τους φίλους μας, χωρίς να προϋποτίθεται η 24ωρη παρουσία της δημοτικής υπηρεσίας  για την προστασία αυτών των χώρων  από βάνδαλους.    


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger