ΕνημέρωσηΟικονομία

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί από το Σεπτέμβριο

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν πως η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023 θα επαναφέρει τους λογαριασμούς στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, ωστόσο παράγοντες της αγοράς ενέργειας αναφέρουν πως η εκτίμηση αυτή δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Αν ίσχυε αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση, τότε ένα τετραμελές νοικοκυριό που διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και το οποίο πλήρωνε προ κρίσης 90 ευρώ το μήνα για την κατανάλωση ενέργειας, θα πρέπει το Σεπτέμβριο να λάβει λογαριασμό ρεύματος μειωμένο κατά 43% σε σχέση με τα 160 ευρώ τον μήνα που πληρώνει σήμερα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Θα πληρώσει μικρότερο λογαριασμό, αλλά όχι στα επίπεδα προ κρίσης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση, για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023 δεν θα εφαρμόζεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας, η οποία συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς, είτε πρόκειται για τιμολόγια με διακριτή αναγραφή της ανωτέρω ρήτρας είτε για τιμολόγια χωρίς διακριτή αναγραφή αυτής.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger