Κόσμος

H Μις Ιαπωνία παραιτήθηκε του τίτλου μετά τις αποκαλύψεις για παράνομη σχέση

Η Karolina Shiino, ουκρανικής καταγωγής, απέσπασε επαίνους αλλά και επικρίσεις όταν κέρδισε τον τίτλο Μις Ιαπωνία. Σήμερα, παραιτήθηκε του τίτλου καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι διατηρούσε παράνομη σχέση.

Η 26χρονη που γεννήθηκε στην Ουκρανία, από Ουκρανούς γονείς, μεγάλωσε και ανατράφηκε στην Ιαπωνία. Οι υποστηρικτές της λένε ότι η νίκη της βοήθησε στον επαναπροσδιορισμό του τι σημαίνει τελικά να είσαι Ιάπωνας σε μία χώρα με ρεκόρ εκατομμυρίων ξένων κατοίκων. Αντίθετα, οι επικριτές της αμφισβήτησαν πώς μία καυκάσια γυναίκα μπορεί να εκπροσωπήσει την «ιαπωνική ομορφιά».

Η Karolina Shiino συγκρούεται με την πουριτανική κουλτούρα που περιβάλλει τα καλλιστεία και ειδικά την προσδοκία ότι οι διαγωνιζόμενες θα έχουν αψεγάδιαστη ιδιωτική ζωή. Η Shiino επέστρεψε τον τίτλο της λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένη και μπερδεμένη για να πει την αλήθεια μετά τις αποκαλύψεις. «Λυπάμαι πραγματικά για την τεράστια ταλαιπωρία που προκάλεσα και που πρόδωσα αυτούς που με στήριξαν», έγραψε στο Instagram.

Η Ένωση Μις Ιαπωνία δήλωσε ότι αποδέχθηκε το αίτημα της Shiino να παραιτηθεί του τίτλου, ζήτησε συγγνώμη από τους κριτές και τους χορηγούς του διαγωνισμού και είπε ότι ο τίτλος της Μις Ιαπωνίας θα παραμείνει κενός για φέτος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button