ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας στο Μαξίμου

Το πλάνο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού που βρίσκεται, αλλά και με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στις 12:30 αντιστοίχως στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του το σχέδιο των Ολλανδών ειδικών «αποτελεί την πρώτη ολιστική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλίας» συμπληρώνοντας ότι μεταξύ άλλων «περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ολιστικά η διαχείριση των υδάτινων πόρων, τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγροτική παραγωγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για το master plan δούλεψαν πάνω από 40 επιστήμονες από 8 ειδικότητες, Αφιέρωσαν πάνω από 15.000 ώρες για να ακτινογραφήσουν τις πληγείσες περιοχές και να προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις. Η δουλειά αυτή έγινε στο πεδίο και όχι στο γραφείο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά «στη διάσταση που δίνει η μελέτη για το ζήτημα των υπόγειων υδάτινων πόρων τη Θεσσαλίας. Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον Daniel για να αντιληφθούμε ότι οι υδάτινοι πόροι της Θεσσαλίας τελειώνουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αύριο πρέπει να εγκαταλείψουμε το βαμβάκι και να πάμε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγροτική παραγωγή».

«Πρέπει, όμως, να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε η ζημιά που θα έχει γίνει από την έλλειψη υδάτινων πόρων να μην είναι αναστρέψιμη» κατέληξε ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι «η δύσκολη δουλειά τώρα ξεκινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η συνάντηση με τους αγρότες

Η βασική «κόκκινη γραμμή» των αγροτών αφορά τις άμεσες αποζημιώσεις μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης του εισοδήματος για το 2024, μείωση του κόστους παραγωγής, μη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας.

Η δεκαπενταμελής επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών αποτελείται από τους: Σωκράτη Αλειφτήρα, Σωτήρη Αντωνίου, Δημήτρη Γαλάνη, Σωτήρη Γιαννακό, Γιάννη Καλογιαντσίδη, Γιάννη Κουκούτση, Αριστείδη Κωστόπουλο, Ρίζο Μαρούδα, Χρήστο Πάντζιο, Θανάση Πρασσά, Γαρύφαλλο Σβερονόπουλο, Γιάννη Σδράλη, Παύλο Σπυρόπουλο, Στέλιο Τσικριτσή και Γιάννη Τσιούτρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button