ΑθλητικάΕνημέρωση

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας – Galaksias Portal News

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (τοπική ώρα) οι τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός καθιστούν τους δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους, διαταράσσουν την αεροπορική κυκλοφορία, οδηγούν στο κλείσιμο σχολείων και αφήνουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες Αμερικανοί έχουν λάβει προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Στην πολιτεία του Τενεσί (ανατολικές ΗΠΑ), το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 14 θανάτους που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στην Πενσιλβάνια (βορειοανατολικά), πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε δυστύχημα με ημιρυμουλκούμενο όχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε θάνατοι που συνδέονταν με τις μετεωρολογικές συνθήκες αναφέρθηκαν επίσης στο Κεντάκι (ανατολικά), ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίαρ, ενώ στο Όρεγκον (βορειοδυτικά), τρεις άνθρωποι πέθαναν από ηλεκτροπληξία όταν εναέρια γραμμή μεταφοράς ενέργειας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους στη διάρκεια χιονοθύελλας την Τετάρτη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Πόρτλαντ.

Στο Όρεγκον, 75.000 άνθρωποι είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us και ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης στο Ιλινόι (βορειοανατολικά), το Κάνσας (κέντρο), το Νιου Χάμσαϊρ (βορειοανατολικά), στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικά), του Ουισκόνσιν (βόρεια) και της Ουάσινγκτον (βορειοανατολικά).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, 1.100 αμερικανικές πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 8.000 είχαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ το κύμα ψύχους αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές όπως στο κέντρο της χώρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button