Επικαιρότητα

«Όλοι πλέον καταλαβαίνουν …την ληστεία της Δύσης στην οικονομία» – Galaksias.com

Για ληστεία στον τομέα της οικονομίας από τη συλλογική Δύση, έκανε λόγο ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, είπε και τα εξής:

«Η χρήση νεοαποικιακών πρακτικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους έχει υπονομεύσει σοβαρά την εμπιστοσύνη στην αμερικανικού τύπου παγκοσμιοποίηση. Η παγκόσμια πλειοψηφία έχει πολυάριθμα παράπονα για την αποτελεσματικότητα και την αμεροληψία των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των μορφών αλληλεπίδρασης που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον».

«Μπορώ να το επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία με συναδέλφους, ενισχύεται η κατανόηση ότι κανένας απολύτως δεν είναι απρόσβλητος από την κρατική ληστεία από τη συλλογική Δύση. Ως εκ τούτου, όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και πολλές άλλες χώρες χρησιμοποιούν ενεργά εναλλακτικά νομίσματα και πλατφόρμες πληρωμών σε διακανονισμούς εξωτερικού εμπορίου». Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει την πίεση των κυρώσεων που άρχισε να ασκεί η Δύση στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια και συνεχίζει να ενισχύεται. Η Μόσχα σημείωσε ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπήρξαν απόψεις στις ίδιες τις δυτικές χώρες ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button