Επικαιρότητα

Μια ανάσα από τα Ρωσικά σύνορα οι πρώτοι Γερμανοί στρατιώτες – Galaksias.com

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν τη μόνιμη ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιθουανία αυτή τη Δευτέρα 8 Απριλίου , ένα μέτρο με στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πλευράς της Ατλαντικής Συμμαχίας μετά τη συμφωνία ασφαλείας που υπογράφηκε μεταξύ Βερολίνου και Βίλνιους στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, χαρακτήρισε αυτή την ημέρα ως «σημαντική» ημερομηνία για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ( Bundeswehr ) , εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο αναπτύσσει αυτού του τύπου στρατεύματα στο εξωτερικό σε τακτική βάση. βάση.μόνιμος.

Αυτό το πρώτο απόσπασμα αποτελείται από περίπου είκοσι στρατιώτες, αν και αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου θα αναπτυχθούν χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες στη Λιθουανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που μοιράζεται σύνορα με τη Ρωσία μέσω του θύλακα του Καλίνινγκραντ καθώς και με τη Λευκορωσία.

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, ακόμη και στο έδαφος. Οι υποδομές πρέπει να είναι καλές. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν από την πλευρά της Λιθουανίας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξοπλίσουμε την ταξιαρχία όπως θα έπρεπε », τόνισε ο Πιστόριους.

Οι γερμανικές και οι λιθουανικές αρχές επικύρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου μια στρατιωτική συμφωνία για την ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων στις πόλεις Βίλνιους και Κάουνας για να υπηρετήσουν στις βάσεις Rudninkai και Rukla. Η διαδικασία ανάπτυξης στρατευμάτων έχει προγραμματιστεί να κορυφωθεί το 2027.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button