ΕνημέρωσηΠολιτική

Μετάλλια για Νανιτζανιάν, Παπαδάτου και Σταυρίδου στο διεθνές τουρνουά «Standja» – Galaksias Portal News

Συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία της δόξας και της καταξίωσης και έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 93 μετάλλια σε παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές Διοργανώσεις, η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας κατέκτησε ακόμη 3 μετάλλια στο κορυφαίο Διεθνές Τουρνουά του κόσμου, το φημισμένο «Standja», που πραγματοποιήθηκε, από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου, στην Σόφια.

Με την συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών από όλο τον κόσμο και την ελίτ των αθλητών με τεράστιες διακρίσεις στο ενεργητικό τους, η Εθνική μας Ομάδα Ανδρών – Γυναικών κέρδισε τις εντυπώσεις, παίρνοντας άριστα με τις εμφανίσεις της μέσα στο ρινγκ στους αγώνες  παγκόσμιας κλάσης, που καθήλωσαν τους θεατές, της 75ης διοργάνωσης του τουρνουά «Strandja».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο Βαγκάν Νανιτζανιάν στον τελικό της κατηγορίας των 92 κιλών πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση με αντίπαλο τον χρυσό πανευρωπαϊκό και χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή Georgii Kushitashvili.  Ο Έλληνας αθλητής μας έδωσε έναν συγκλονιστικό και σκληρό αγώνα, όμως τελικά ηττήθηκε στα σημεία, κατακτώντας επάξια το ασημένιο μετάλλιο, στο κορυφαίο Τουρνουά Πυγμαχίας, στον κόσμο.

Η Όλγα Παπαδάτου και η Βασιλική Σταυρίδου κατέκτησαν 2 χάλκινα μετάλλια με την συμμετοχή τους στην ημιτελική φάση στις κατηγορίες τους, σε ένα Τουρνουά, που κάθε κατάκτηση μεταλλίου μετράει ακόμη περισσότερο.

Η Όλγα Παπαδάτου πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση, αντιμετώπισε δυναμικά την Samadova Mijgona από το Τατζικιστάν, αλλά δυστυχώς δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό, χάνοντας οριακά στα σημεία (4-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βασιλική Σταυρίδου αγωνίστηκε με αντίπαλο την Baison Manikon από την Ταϊλάνδη και ενώ ξεκίνησε δυνατά δεν κατάφερε να κρατήσει την υπεροχή της και στον υπόλοιπο αγώνα, κατακτώντας τελικά το 2o χάλκινο μετάλλιο για τα «γαλανόλευκα γάντια».

Με την ολοκλήρωση του Διεθνούς Τουρνουά Πυγμαχίας «Strandja», ο Βαγκάν Νανιτζανιάν, η Όλγα Παπαδάτου και η Βασιλική Σταυρίδου σχολίασαν τις σπουδαίες διακρίσεις τους.

Ο Βαγκάν Νανιτζανιάν είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που για ακόμη μια φορά απέδειξα ποιος είμαι και με την σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπόρεσα να κερδίσω το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο τουρνουά «Strandja», αν και μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα, που δεν πήρα την πρωτιά γιατί μπορούσα.

Ο επόμενος στόχος μου είναι το παγκόσμιο, που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο, όπου υπάρχει η δυνατότητα για μια πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Δάσκαλο μου και Ομοσπονδιακό Προπονητή Αρτούρ Μικαελιάν, που είναι πάντα δίπλα μου και με ενθαρρύνει σε κάθε μου αγώνα, τον κ. Χάρη Μαριόλη πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και τέλος τους χορηγούς μου, που με πιστεύουν και με στηρίζουν πάντα.»

Η Όλγα Παπαδάτου σχολίασε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου λέγοντας τα εξής: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, πήγαμε σε ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών και πολύ απαιτητικό και καταφέραμε να πάρουμε διακρίσεις και τίτλους οι οποίοι  μας έκαναν υπερήφανους. Χαίρομαι που έναν τέτοιον καταξιωμένο τίτλο έφερα στην χώρα μου κι εγώ και είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή.

Κάθε τίτλος είναι ένας μικρός κρίκος της μεγάλης αλυσίδας, που μας φέρνει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο πολυπόθητο όνειρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από μεριάς μου τον προπονητή μου, Στέφανο Φιλιμιάνοβ, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη Μαριόλη, τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλη Κοκόλη για τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε για την επίτευξη κάθε στόχου.»

Η Βασιλική Σταυρίδου δήλωσε: «Αντιμετώπισα την 3η στο ασιατικό πρωτάθλημα Baison Manikon από την Ταϊλανδη, όπου ηττήθηκα σε έναν αρκετά δυνατό αγώνα, γεγονός που με έκανε να πεισμώσω και να σκεφτώ το ποσό σκληρή δουλειά απαιτεί η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε τέτοιο επίπεδο. Θέλω να συγχαρώ όλη την ελληνική αποστολή και σε όλα τα παιδιά για τις προσπάθειες τους.

Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τον πρόεδρο κ. Χάρη Μαριόλη για την στήριξη, τον προπονητή μου Παναγιώτη Καρανικολή όπως επίσης και τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλη Κοκόλη, που βρίσκονται δίπλα μου συνεχώς σε όλη στην αγωνιστική πορεία.

Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το προολυμπιακο πρωτάθλημα στην Ιταλία από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, όπου ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην πρόκριση μας στην Ολυμπιάδα. Όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά για αυτόν τον μεγάλο στόχο. Όπως έχω ξαναπεί νιώθω τιμή που στην ηλικία των 20, μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.»

Αναλυτικά την Ελληνική Αποστολή συνόδευσαν στην Βουλγαρία οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Αρτούρ Μικαελιάν και Βασίλης Κοκόλης με τους εξής Αθλητές – Αθλήτριες

🇬🇷🥊 Γεώργιος Παππάς – 60 kg

🇬🇷🥊 Στέλιος Κυρσανίδης – 63,5 kg

🇬🇷🥊 Κωνσταντίνος Καλογερίδης – 63,5 kg

🇬🇷🥊 Αναστάσιος Κοροβέσης – 71 kg

🇬🇷🥊 Μιχαήλ Τσαμαλίδης – 80 kg

🇬🇷🥊 Βαγγέλης Νανιτζανιάν – 92 kg

🇬🇷🥊 Αθηνά Αβραμίδου – 50 kg

🇬🇷🥊 Όλγα Παπαδάτου – 57 kg

🇬🇷🥊 Χριστίνα Λιναρδάτου – 60 kg

🇬🇷🥊 Βασιλική Σταυρίδου – 75 kg

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button