Επικαιρότητα

Στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγία Άννα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

Στα εγκαίνια του  έργου της κατασκευής λιμένα και αλιευτικού καταφυγίου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου του Αγ. Βασιλείου, στην Παραλία της Αγ. Άννας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, παρέστησαν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Λευτέρη Αυγένακη.

Στη σημασία του έργου υποδομής, που εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός αγκυροβολίου στην περιοχή αλλά και στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις πολιτικές για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης τους, στάθηκε στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης. Όσον αφορά το έργο, τόνισε ότι αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη, κυρίως των αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και συμπληρωματικά των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία, αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές διαδικασίες, εξασφάλισε την ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εν συνεχεία ακολούθησε η συμβασιοποίησή του.

default

Ο ΥΦΑΑΤ αναφέρθηκε στις πολιτικές που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων με στόχο τη στήριξη της μικρής παράκτιας αλιείας, την προστασία των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και στην πίστη ότι η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να γίνει πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό, μια δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει επιπλέον εισόδημα στους Έλληνες αλιείς και να κρατήσει ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου αναπτύσσεται, πάνα με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον.
Τέλος, ο κ. Σταμενίτης μίλησε για τις δραματικές επιπτώσεις που προκαλεί η κλιματική κρίση σε όλες τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες του φαινομένου στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι το κράτος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, μια περιοχή που δοκιμάστηκε έντονα από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

The post Στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγία Άννα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button