Επικαιρότητα

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο μετά την απεμπλοκή του (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Δημοτική Αγορά Χανίων: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο μετά την απεμπλοκή του (vid)

Επανεκκίνηση των εργασιών στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων σηματοδότησε η απεμπλοκή του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου της πόλης, με τη μετάβαση της αναδόχου εταιρίας στο νέο εταιρικό σχήμα

Σε φάση πλήρους εξέλιξης και αναπλήρωσης του χρόνου που χάθηκε εισέρχονται οι εργασίες αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων που για μήνες είχαν παγώσει. Ήδη προχωρά η στήριξη των θεμελίων η οποία θα γίνει σταδιακά στις τέσσερις πτέρυγες.

Οι εργασίες θα γίνονται σταδιακά ξεκινώντας από το δυτικό τμήμα του σταυροειδούς μνημείου, συνεχίζοντας με το βόρειο και το νότιο και τέλος με το ανατολικό που χρησιμοποιείται και για την πρόσβαση των τεχνικών συνεργείων στο εργοτάξιο.

Για την οροφή του μνημείου ο δήμος Χανίων έχει ζητήσει πιστή αντιγραφή της στέγης που υπήρχε όταν εγκαινιάστηκε η Δημοτική Αγορά το 1913.

Για την αποκατάσταση και ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου ο δήμος Χανίων έχει υποβάλλει προς έγκριση το πρώτο σχέδιο ενώ εκκρεμούν παρεμβάσεις της αρχαιολογίας που αφορούν στην πιστή απεικόνιση του επιπρομαχώνα. Η τελική μελέτη αναμένεται να σταλεί το επόμενο διάστημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. 

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button