ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η νέα τολμηρή εμφάνιση του C3 Rally2 για την σεζόν 2024 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με νέο τολμηρό σχεδιασμό και μοντέρνα χρώματα θα είναι το Citroen C3 Rally2, που είναι αποτέλεσμα της σχεδιαστικής ομάδας της Citroën, σε στενή συνεργασία με τη Citroën Racing. Έχει οβάλ λογότυπο στις πλευρές και την οροφή του, με καθαρές γραμμές των  chevrons (το περίφημο «λοχιόσημο» της Citroen), για να είναι πιο ξεχωριστά από το πλαίσιο τους, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μια δυναμική εμφάνιση στο αυτοκίνητο, από κάθε οπτική γωνία. Φυσικά κυριαρχεί ο κόκκινος  χρωματικός συνδυασμός, που επιβεβαιώνει το σπορ DNA της Citroën Racings και την ένδοξη μια νέας ιστορίας της στα ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγαλύτερες εκδόσεις του λογότυπου εκτείνονται από τα πλευρικά παράθυρα μέχρι τους πίσω τροχούς, αναδεικνύοντας την ταυτότητα της Citroën.  Παράλληλα, δύο στενά διαχωρισμένες λευκές λωρίδες που συμβολίζουν τα chevrons επαναλαμβάνονται και στις τέσσερις πλευρές του οχήματος. Στο μπροστινό μέρος, τοποθετούνται οριζόντια στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, σαν να το «πιέζουν» οπτικά στο έδαφος. Στα πλάγια, βρίσκονται σε μια πιο οικεία διαγώνιο, «συναντώντας» το πίσω μέρος της οροφής.

Το οβάλ λογότυπο έχει δεσπόζουσα θέση, ειδικά στην οροφή,  όπου τα chevrons δείχνουν στο C3 Rally 2 τον δρόμο εμπρός, προς τις επιδόσεις και την ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίχρωμο σχέδιο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, που θα διεξαχθεί μεταξύ  25 -28 Ιανουαρίου, με τα επίσημα αυτοκίνητα της Citroën Racing και με πλήρωμα τους Yohan Rossel/Arnaud Dunand και Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov.

Το οπτικό αυτό αποτέλεσμα, είναι έργο της σχεδιαστικής ομάδας της Citroën, σε στενή συνεργασία με τη Citroën Racing, που επιβεβαιώνει τη νέα ταυτότητα της μάρκας με ένα δυναμικό και εντυπωσιακό γραφικό, αφήνοντας «χώρο» σε όλα τα μέλη της #C3Rally2Family για να εκφράσουν την προσωπικότητά τους.  Στόχος του είναι το C3 Rally2 να ξεχωρίζει το αυτοκίνητο από μακριά.

Η χρήση του κόκκινου χρώματος André Red (που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας André Citroën) αποτελεί μια «ωδή» στην ιστορία της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Σήμερα, το C3 Rally2 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας Rally2, έχοντας κατακτήσει το 2023 πολλούς τίτλους πρωταθλήματος, καθώς και νίκες σε ράλι, σε όλο τον κόσμο,. Σε συνδυασμό με αυτή τη νέα εμφάνιση, οι τεχνικές ομάδες της Citroën Racing συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν το C3 Rally2 και να βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις του, για να διαιωνίσουν τη θρυλική ιστορία του.

Ο François Wales, Stellantis Motorsport Customer Racing director δήλωσε:

«Βασιζόμενες στη σεζόν του 2023, οι ομάδες C3 Rally2 Family και Citroën Racing ατενίζουν το 2024 με Προσμονή και τόλμη! Είμαστε περήφανοι για τη νέα σχεδίαση του C3 Rally2 και για την στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων Citroën Design και Citroën Racing. Με τα νέα χρώματά μας, δείχνουμε τις υψηλές φιλοδοξίες μας στο WRC2 και στα ηπειρωτικά και εθνικά πρωταθλήματα για τη σεζόν του 2024, όντας πεπεισμένοι ότι η ακούραστη δουλειά των τεχνικών ομάδων της Citroën Racing θα αποδώσει!»

O Head of Citroën Design, Pierre Leclercq αναφέρθηκε στο νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο:

«Η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Citroën ήταν στο επίκεντρο της σχεδιαστικής ιδέας για την νέα εμφάνιση του C3 Rally2.

Οι σχεδιαστές μας αντιμετώπισαν αυτή την πρόκληση, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό και νηφάλιο γραφικό, παίζοντας με τις καθαρές γραμμές των chevrons. Το εκτεταμένο δίχρωμο κόκκινο και μαύρο της επίσημης έκδοσης του Citroën Racing, αναδεικνύει αυτή τη νέα σχεδίαση».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button