Επικαιρότητα

Έρευνα διάρθρωσης γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων 2023 – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Στατιστικής Λάρισας ενημερώνει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024 διενεργεί την Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, έτους 2023 με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Σκοπός της Έρευνας είναι η συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές.

Η Έρευνα διενεργείται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία η παροχή στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ είναι υποχρεωτική και οι πληροφορίες που δίνονται είναι εμπιστευτικές (Ν.3832/2010).

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι η αυτό συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τον κάτοχο της εκμετάλλευσης, μέσω ιστοσελίδας. Ο δεύτερος τρόπος είναι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου με τη βοήθεια ερευνητή της ΕΛΣΤΑΤ, κατόπιν ραντεβού.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για τη χάραξη της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τον καθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, www.statistics.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button