ΕνημέρωσηΟικονομία

Σάμος: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο ιατρικό συνέδριο για την γυναίκα,την υγεία και την μακροζωία

Ένα καινοτόμο συνέδριο με θέμα «Γυναίκα- Υγεία-Μακροζωία» διοργανώθηκε στη Σάμο από το ερευνητικό ινστιτούτο για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος σε συνεργασία με το athens heart center και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Συμμετείχαν 47 κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας οι οποίοι με τις διαλέξεις τους προσέγγισαν όλες τις θεματικές ενότητες οι οποίες εστίαζαν στην υγεία και τη μακροζωία έχοντας πάντα στο επίκεντρο την γυναίκα.

Διαδικτυακά παρακολούθησαν το συνέδριο πολλές εκατοντάδες ενδιαφερομένων από όλη τη χώρα.

Μεταξύ των ομιλητών η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως , η οποία αναφέρθηκε στις καινοτομίες στην εκπαίδευση με στόχο την βιωματική προσέγγιση και στον τομέα της υγείας καθώς και  η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη η οποία  επικεντρώθηκε στην γυναικεία συμμετοχή στην πολιτική, ως καταλυτικό παράγοντα για να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι προστατεύοντας την υγεία των γυναικών προστατεύουμε το σύνολο της κοινωνίας. 

Σημαντική ήταν η στιγμή της βράβευσης του προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Γιώργο Αποστολόπουλο από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μακροζωίας Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη, με το “Βραβείο Ευποιίας” για τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά του στους κατοίκους νησιών του Βορείου Αιγαίου, πέραν από το εθνικής σημασίας έργο του διαχρονικά.

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στη «υιοθεσία», ιατρικά, των κατοίκων των Φούρνων Ικαρίας, του Αγίου Ευστρατίου και της Σαμοθράκης δίνοντας τους τη δυνατότητα δωρεάν νοσηλείας (χορήγηση κάρτας Υγείας) σε όλα τα παιδιά των νησιών αυτών στα Νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και σε δωρεάν τοκετούς για όλες τις εγκύους.

Αναφορικά με το Ινστιτούτο Μακροζωίας ο βουλευτής Σάμου τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του για τη μελέτη στοιχείων που θα εστιάσει στην πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων που δίνονται στην υγεία και την περίθαλψη ασθενειών που μπορούν να αποφευχθούν

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger