Επικαιρότητα

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για την αποχώρηση των ΗΠΑ!» – Galaksias.com

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σενάριο στο οποίο οι ΗΠΑ αποχωρούν από το ΝΑΤΟ υπό μια πιθανή νέα προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν στην The Telegraph ανώνυμοι διπλωμάτες από τα κράτη μέλη της συμμαχίας .

Οι διπλωμάτες αναφέρονταν στην προειδοποίηση του Τραμπ τον περασμένο μήνα ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ που δεν πληρούσε τις κατευθυντήριες γραμμές της συμμαχίας για τις αμυντικές δαπάνες. Τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο προβάδισμα στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, διότι εάν «οι ΗΠΑ αποχωρήσουν θα υπάρξει ένα τεράστιο χάσμα», σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Οι χώρες του ΝΑΤΟ της Ευρώπης θα πρέπει να αναπτύξουν κάποια στρατηγική για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου και να επανεξετάσουν τις αμυντικές δυνατότητες του μπλοκ, προειδοποιούν. Η πιθανότητα αποχώρησης της Αμερικής είναι μια «ανησυχία», δήλωσαν στην εφημερίδα. «Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να κάνει στη συνέχεια», είπε, αναφερόμενοι στον Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος εξασφάλισε την ηγεσία του στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς κέρδισε 14 από τις 15 πολιτείες που και έλαβε 995 ψήφους από τους Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους. Ο μόνος αντίπαλός του, η Nikki Haley, αποχώρησε από την κούρσα για την υποψηφιότητα του GOP αμέσως μετά. Αναμένεται τώρα να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο, καθώς ο νυν Αμερικανός ηγέτης ήταν επίσης πρώτος στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button