Επικαιρότητα

Η ΕΕ είναι έτοιμη να …στραγγαλίσει την Ουγγαρία για αντίποινα!” – Galaksias.com

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διακόψει κάθε χρηματοδότηση για τη Βουδαπέστη εάν ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνεχίσει να εμποδίζει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times, επικαλούμενοι έγγραφο στρατηγικής αξιωματούχων της ΕΕ.

Τον περασμένο μήνα, η Ουγγαρία άσκησε βέτο για επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ (55 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση της ΕΕ για την Ουκρανία, με τον Όρμπαν να δεσμεύεται να βάλει φρένο σε οποιοδήποτε μελλοντικό οικονομικό πακέτο σε έκτακτη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την έκθεση, η ΕΕ σχεδιάζει τώρα να στοχεύσει σκόπιμα τα οικονομικά τρωτά σημεία της Ουγγαρίας, να θέσει σε κίνδυνο το νόμισμά της και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Βουδαπέστη, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

 «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου, άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα δήλωναν δημοσίως ότι υπό το πρίσμα της μη εποικοδομητικής συμπεριφοράς του Ούγγρου πρωθυπουργού… δεν μπορούν να φανταστούν ότι τα κονδύλια της ΕΕ» θα δοθούν στη Βουδαπέστη, λέει το σχετικό δημοσίευμα.

Ανέφερε επίσης ότι χωρίς τη χρηματοδότηση, «οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρείες ενδέχεται να ενδιαφέρονται λιγότερο να επενδύσουν στην Ουγγαρία». Αυτό θα μπορούσε «να προκαλέσει γρήγορα περαιτέρω αύξηση του κόστους χρηματοδότησης του δημόσιου ελλείμματος και πτώση του νομίσματος», σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button