ΑθλητικάΕνημέρωση

Πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με ήρωα τον Ράγια – Galaksias Portal News

Η Άρσεναλ επικράτησε με 4-2 της Πόρτο στα πέναλτι (1-0 η κανονική διάρκεια), με τους Λονδρέζους να προκρίνονται στα προημιτελικά του Champions League έχοντας ήρωα τον Νταβίντ Ράγια που απέκρουσε δυο εκτελέσεις.

Η Άρσεναλ κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της αξιόμαχης Πόρτο και να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Champions League, με τον Νταβίντ Ράγια να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, καθώς στην διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να αποκρούσει δυο εκτελέσεις και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Η Άρσεναλ που είχε ηττηθεί 1-0 στο πρώτο παιχνίδι της Πορτογαλίας, ήθελε ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο η Πόρτο αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο εμπόδιο.
Ο Λεάντρο Τροσάρντ στο 41΄πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, αφού το συνολικό σκορ στους δυο αγώνες ήταν 1-1.
Γενικότερα στο «Emirates» οι θεατές παρακολούθησαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να έχουν ρυθμό και ένταση.
Με αυτό τον τρόπο η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με αυτό της κανονικής διάρκειας.
Η κόπωση των ποδοσφαιριστών έπαιξε σημαντικό ρόλο, με την Άρσεναλ και την Πόρτο να έχουν κύριο στόχο να μην δεχτούν γκολ.
Κάπως έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου η Άρσεναλ αποδείχτηκε ψυχραιμότερη.

Οι παίκτες των «κανονιέρηδων» σκόραραν σε τέσσερεις εκτελέσεις πέναλτι, σε αντίθεση με την Πόρτο που είχε μόλις δυο εύστοχες, αφού οι ποδοσφαιριστές του Κονσεϊσάο έπεσαν στο «τοίχος» του Νταβίντ Ράγια.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας είπε όχι σε Βεντέλ και Γκαλένο, με αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» να κερδίσουν 4-2 στην ψυχοφθόρο διαδικασία και να πάρουν την πρόκριση σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη παρουσία της Άρσεναλ στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

To άρθρο Άρσεναλ – Πόρτο 4-2 (1-0 στην παράταση): Πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με ήρωα τον Ράγια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button