Επικαιρότητα

Η εκκλησία δεν μπορεί να συμφωνήσει με νόμους που διαλύουν όχι μόνο της οικογένεια αλλά την κοινωνική δομή της πατρίδας (vid) – Galaksias.com

Κοινωνία

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Η εκκλησία δεν μπορεί να συμφωνήσει με νόμους που διαλύουν όχι μόνο της οικογένεια αλλά την κοινωνική δομή της πατρίδας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ίδιος παράλληλα υποστήριξε ότι εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα

Για το καυτό ζήτημα του γάμου αλλά και της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μίλησε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό ο μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, ο οποίος υποστηρίξει ότι εάν τα ομόφυλα ζευγάρια υιοθετήσουν παιδιά, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα.

«Όλους τους αμαρτωλούς η Εκκλησία τους αποδέχεται όταν είναι εν μετανοία οι άνθρωποι. Όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους. Όλα τα πάθη. Αλλά το να ευλογήσει η Εκκλησία ή να συμφωνήσει με αυτούς τους νόμους της τεκνοθεσίας ή και όλα τα άλλα τα οποία διαλύουν όχι μόνο της οικογένεια αλλά την κοινωνική δομή της πατρίδας μας ε, δεν συμφωνεί η Εκκλησία. Και να σας πω η πατρίδα μας δεν είναι όπως όλες οι άλλες χώρες. Η πατρίδα μας είναι Έλληνες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί κι εκείνοι οι οποίοι ψηφίζουν τους βουλευτές από τις επαρχίες, δεν τους ψηφίζουν αυτοί που έχουν τις ιδιαιτερότητες, αλλά ψηφίζουν όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Είναι η πλειονότητα των ψηφοφόρων. Αντιλαμβάνεστε όταν αυτοί οι βουλευτές ψηφίσουν αυτούς τους νόμους που αντίκεινται στην πίστη μας την ορθόδοξη, ποια θα είναι και η αντιμετώπιση των ανθρώπων της Εκκλησίας. Εμείς τους αγαπούμε όλους και τους βουλευτές μας αλλά όταν διαφοροποιείται η κοινωνική δομή του τόπου μας από κει και πέρα για μας είναι μια απογοήτευση και μια θλίψη. Και δεν μπορώ γιατί η Ελλάδα βιάζεται τόσο γρήγορα να εισέλθει σε αυτό το πλαίσιο. Δεν το έχουν κάνει όλες οι χώρες της Ευρώπης. Εμείς σπεύδουμε. Λέμε ναι στην ΕΕ αλλά και ναι στην πατρίδα μας και στις αρχές μας», τόνισε μιλώντας στο Action24.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button