Κόσμος

Σήμερα αποφασίζει ο Πούτιν για την αναγνώριση του Ντονμπάς – Και αν το κάνει, σημαίνει πόλεμος

Εν μέσω δραματικής κλιμάκωσης της έντασης στο Ντονμπάς και με τη Δύση να διακρίνει πως η Ρωσία ακολουθεί κατά γράμμα το «σενάριο» που οδηγεί προς εισβολή στο ουκρανικό έδαφος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας πως «θα ληφθεί σήμερα» η απόφαση περί αναγνώρισης ή μη της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία -κατόπιν ανάλογου αιτήματος των αυτονομιστών και σχετικού ψηφίσματος της κρατικής Δούμας.

«Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να ακούσουμε τους συναδέλφους [σ.σ. στο Συμβούλιο Ασφαλείας] και να καθορίσουμε τα περαιτέρω βήματά μας προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης των ηγετών της ‘λαϊκής δημοκρατίας’ του Ντονέτσκ και της ‘λαϊκής δημοκρατίας’ του Λουχάσνκ προς τη Ρωσία για την αναγνώριση της κυριαρχίας τους, καθώς και του ψηφίσματος της Δούμας για το ίδιο ζήτημα» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Η σχετική αναφορά Πούτιν, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, ακολουθεί συντονισμένο αίτημα των ηγετών των αυτονομιστών σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ προς το Κρεμλίνο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους και στρατιωτική στήριξη εκ μέρους της Μόσχας.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger