ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εξιχνιάστηκαν μαφιόζικες δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα – Galaksias Portal News

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία η οποία ευθύνεται για την εκτέλεση τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων εντός ελληνικής επικράτειας κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την INTERPOL.

Πρόκειται για τα άτομα που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν δυο 44χρονους άνδρες από το Σλοβενία (και ρίζες από το Μαυροβούνιο ) και ενός από το Μαυροβούνιο, οποίος φαίνεται πως ήταν και ο βασικός στόχος των τεσσάρων εκτελεστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα τα θύματα γευμάτιζαν μαζί με τις οικογένειες τους απογευματινές ώρες σε ταβέρνα στη Βάρη, όταν τέσσερα άτομα που φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια και μαύρα κοντά μπουφάν και καπέλα, μπήκαν αιφνιδιαστικά στο χώρο και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς αγνοώντας τους θαμώνες της ταβέρνας.

Όλα εκτυλίχθηκαν τότε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τους δράστες να επιβιβάζονται σ’ ένα σκούρο όχημα τύπου Τζιπ και να διαφεύγουν από την οδό Κεφαλληνίας. Οι κινήσεις τους αυτές είχαν καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Από τα πυρά είχε τραυματιστεί ελαφρά και μια γυναίκα, η οποία είχε διακομισθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον μέλη της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2020 συμμετείχαν σε διπλή δολοφονία Γιουγκοσλάβων ( ένας Σέρβος 44 ετών και ο άλλος Μαυροβούνιος 46 ετών τα θύματα), στην ευρύτερη περιοχή του Χαλικούνα στην Κέρκυρα, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, στο πάρκινγκ καταλύματος που είχαν νοικιάσει. Στο σημείο είχαν εντοπισθεί 29 κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φαίνεται να προέρχονται από αντίπαλη φατρία με το όνομα Καβάτσκι η οποία έχει βάλει ως στόχο μέλη της συμμορίας «Σκάλιαρι». Οι δύο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος, όταν «χάθηκαν» περίπου 200 κιλά ηρωίνης. Από τότε, ο «πόλεμος» των δυο οργανώσεων έχει στοιχίσει τις ζωές σε περισσότερα από 23 άτομα (εντός Ευρώπης – 4 τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια ).

Σήμερα στις 11:00 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας τα μέλη συμμετείχαν στις εκτελέσεις εντός συνόρων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button