ΕνημέρωσηΠολιτική

«Ήταν με τη συναίνεσή του» απαντά για τη φωτογραφία με τον ασθενή που υποβλήθηκε πρώτος σε απογευματινό χειρουργείο

«Ήταν με συναίνεση του ασθνενούς», απαντά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τη φωτογραφία με τον ασθενή που χειρουργήθηκε πρώτος σε απογευματινό χειρουργείο.

«Όταν έφτασα στο Νοσοκομείο, ενημερώθηκα ότι ο ίδιος ο ασθενής μας παρακάλεσε να πάμε πάνω για να μας δει και μετά ο ίδιος ζήτησε να κάνει δήλωση. Ρώτησα αν είναι σίγουρος και μου είπαν “μάλιστα”. Λέτε να πήγαινα εγώ με τις κάμερες πάνω από έναν ασθενή;», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη φωτογραφία με τον πρώτο ασθενή που υποβλήθηκε σε απογευματινό χειρουργείο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (13.03.24).

«Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σωστό ότι το έκανα, αφού ήταν με την συναίνεση του ασθενούς και είναι μια φωτογραφία και ένα βίντεο που θα μείνει στην Ιστορία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση με την αυτοκτονία του καρκινοπαθή στην Κρήτη, ο υπουργός αφού εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αυτόχειρα καρκινοπαθούς προσέθεσε: «Η καθυστέρηση στο φάρμακο δεν ήταν πάνω από μια εβδομάδα.

Το πρώτο ραντεβού για την θεραπεία του δεν κλείστηκε χθες – προχθές, το πρώτο ραντεβού ήταν 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν προσήλθε. Υποθέτω ήταν ήδη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για αυτό δεν πήγε στο ραντεβού, το υποθέτω μόνο, ότι έμαθε ξαφνικά ότι πάσχει με καρκίνο και επιθετικής μορφής και αυτό τον κατέβαλε».

 

Το φάρμακο ήταν σε έλλειψη, με παρέμβαση μου έκανε έκτακτη εισαγωγή ο εισαγωγέας 60.000 φιαλιδίων και δεν υπάρχει έλλειψη, το ξέρουν αυτό οι καρκινοπαθείς. Υπάρχει πρόβλημα με το φάρμακο, το σύστημα θα έπρεπε να λειτουργεί περισσότερο αυτόματα, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν ήταν πρόβλημα το φάρμακο, βρέθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά η ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς», είπε ο ΥΠ. Υγείας.

Ως προς τις καταγγελίες για μεγάλη αναμονή για μια εξέταση PET SCAN, απαραίτητη σε καρκινοπαθείς, προκειμένου να διαπιστωθεί με λεπτομέρειες η κατάσταση τους, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «το PET SCAN έχει αναμονή στην Κρήτη γύρω στον έναν μήνα, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα είναι η αναμονή ίδια. Το PET SCAN είναι πολύ ακριβή εξέταση, τα μηχανήματα είναι λίγα, τα φάρμακα που απαιτούνται δεν είναι ευρείας παραγωγής. Υπάρχει αίτηση από κάποιους γιατρούς να κάνουν απογευματινή βάρδια για PET SCAN στο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να μειωθεί η αναμονή».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button