Επικαιρότητα

Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Ιεράπετρα – Με αυξητικούς ρυθμούς οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία – Galaksias.com

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα

Με αυξητικούς ρυθμούς έρχονται καθημερινά οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, τα οποία αισιοδοξούν για μια πολύ καλή νέα τουριστική σαιζόν που λόγω του Πάσχα των Καθολικών στις 31 Μαρτίου, θα ξεκινήσει για κάποιες μεγάλες μονάδες από τα  τέλη του Μάρτη.

Μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας υπολογίζοντας και στον εσωτερικό τουρισμό της Κρήτης, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ιεράπετρα γίνεται πόλος τουριστικής έλξης για οικογένειες κυρίως από όλη την Κρήτη, που θέλουν να περάσουν τις εορτές του Πάσχα των Ορθοδόξων στον ζεστό ηλιόλουστο Νότο, ώστε να κάνουν και τα πρώτα τους μπάνια, στα ζεστά νερά και τις δαντελωτές παραλίες του Νότιου Κρητικού πελάγους με το τσούγκρισμα του κόκκινου  Πασχαλινού αβγού, δεδομένου ότι το Πάσχα των Ορθοδόξων είναι στις 5 Μάϊου. Οι πρώτοι μήνες της τουριστικής περιόδου θα είναι πολύ καλοί ενώ ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, φαίνεται από τις  κρατήσεις ότι οι πληρότητες θα είναι πάνω από 95%.

«Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, εργάζονται πυρετωδώς για τον ευπρεπισμό της πόλης και των χωριών μας, ώστε να είμαστε σε όλα έτοιμοι στην έναρξη της τουριστικής περιόδου που πλησιάζει. Ήδη μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας, ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις των δέντρων που προβλέπονται από την εργολαβία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) και κλείνουν οι ανοικτές πληγές όπου υπήρχαν», μας είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Χατζάκης, που είναι ταμίας στην Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

►Διαβάστε επίσης: Κοινωνικός τουρισμός: Voucher για Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα

Ερωτηθείς αν οι ημερήσιες κρουαζιέρες στη νήσο Χρυσή θα γίνονται στη νέα τουριστική περίοδο με πιο ασφαλή τρόπο, μας απαντά ότι: «Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή θα δουλέψει και εφέτος με τον ίδιο τρόπο που δούλεψε πέρυσι. Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για να στηθούν  πλωτές εξέδρες, ώστε να προσεγγίζουν τα ημερόπλοια και να γίνεται με πιο ασφαλή τρόπο η αποβίβαση και η επιβίβαση των επισκεπτών. Σίγουρα οι επισκέπτες θα είναι λιγότεροι από τον αριθμό των τουριστών  που έμπαιναν στη Χρυσή πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο δράσης για  την προστασία της. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που θα εφαρμόζεται αυτό  το καθεστώς  και  ότι από το 2025 θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση».

Ο Δήμος Ιεράπετρας και οι τεχνικές του Υπηρεσίες δουλεύουν πάνω στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών, ολοκληρώνοντας έργα που έχουν μείνει στη μέση.

«Θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας συνολικά. Εκτιμώ ότι έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να ανοίξει και πάλι το Φρούριο «Καλές» και να γίνει επισκέψιμο για τους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής μας. Επισκέψιμο θα είναι εφέτος και το Σπίτι του Μεγάλου Ναπολέοντα στη γειτονιά των ψαράδων, όπως και η Αρχαιολογική μας Συλλογή, σε συνδυασμό με το Ψηφιακό Μουσείο. Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε και την αίθουσα του Τζαμί στην Κάτω Μερά, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Είμαστε σε επαφή με το ΕΛΜΕΠΑ ώστε να επαναπροσδιορίσουμε το τουριστικό μας προφίλ και να ξανά βρούμε την τουριστική μας ταυτότητα. Να γίνουμε μια σοβαρή δύναμη στο τουριστικό γίγνεσθαι με το δικό της ξεχωριστό brand name.  Αυτό που εμείς δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά για την περιοχή μας, το έχουν εκτιμήσει άλλοι μεγάλοι τουριστικοί παράγοντες που έρχονται να επενδύσουν στον τόπο μας. Την τελευταία περίοδο έχουν αλλάξει χέρια μεγάλα ξενοδοχεία και οι επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα που αγόρασαν αυτές τις μονάδες τις ανακαινίζουν τις αναβαθμίζουν και προσθέτουν καινούργιες πτέρυγες αυξάνοντας στο σύνολο τους τις διαθέσιμες κλίνες για  τον τουρισμό υψηλής ποιότητας που θέλουμε», προσθέτει ο κ. Γιώργος Χατζάκης αντιδήμαρχος Τουρισμού και Οικονομικών της Ιεράπετρας.

Η αναδυόμενη τουριστική αγορά της Νοτιανατολικής Κρήτης, αρχίζει σιγά – σιγά να αξιοποιεί το Αεροδρόμιο της Σητείας και ο τουριστικός άξονας Σητεία-Μακρύς Γιαλός –Άγιος Ιωάννης – Ιεράπετρα – Μύρτος – Καβούσι – Παχιά Άμμος,  αποτελεί πλέον μια περιοχή «φιλέτο» που λόγω κλίματος και φυσικής ομορφιάς,  γίνεται στόχος για προσέλκυση νέων επενδυτών που δραστηριοποιούνται ήδη στη Βόρεια Κρήτη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button