ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης Σερ Κρις Χόι αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Σερ Κρις Χόι, που έχει διαγνωσθεί με καρκίνο εμφανίζεται σε δηλώσεις του «αισιόδοξος, γεμάτος θετική ενέργεια και περικυκλωμένος από αγάπη».

Ο πρώην ποδηλάτης πίστας της Μεγάλης Βρετανίας, 47 ετών, δημοσίευσε στο Instagram ότι η θεραπεία του, η οποία περιλαμβάνει και χημειοθεραπείες, «πηγαίνει πολύ καλά». «Συνεχίζω να εργάζομαι, να κάνω ποδήλατο και να ζω τη ζωή μου κανονικά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χόι κέρδισε έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια μεταξύ 2004 και 2012.

Ο Σκωτσέζος, επίσης 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο δεύτερος καλύτερος Ολυμπιονίκης ποδηλάτης όλων των εποχών, δήλωσε ότι η διάγνωσή του ήρθε ως ένα «τεράστιο σοκ, αφού δεν είχε κανένα σύμπτωμα».

Δεν αποκάλυψε τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο πάσχει και πρόσθεσε: «Για το καλό της οικογένειάς μου, ήλπιζα να κρατήσω αυτή την πληροφορία ιδιωτική, αλλά δυστυχώς μας ανάγκασαν να το κάνουμε. Αν και είμαι ευγνώμων για κάθε υποστήριξη, θα ήθελα να το αντιμετωπίσω ιδιωτικά. Είμαι αισιόδοξος, γεμάτος θετική ενέργεια και περικυκλωμένος από αγάπη, για την οποία είμαι πραγματικά ευγνώμων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι τελευταίοι μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι. Ωστόσο, επί του παρόντος αισθάνομαι καλά. Μπροστά μας έχουμε μια συναρπαστική χρονιά, και όχι μόνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον Ιούλιο. Ανυπομονώ να ασχοληθώ, να διασκεδάσω και να το μοιραστώ μαζί σας».

Ο Χόι κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στο Σίδνεϊ το 2000 και το πρώτο του χρυσό στη χρονομέτρηση 1χλμ. στην Αθήνα το 2004. Ακολούθησαν τρία χρυσά στο Πεκίνο το 2008 και άλλα δύο στο Λονδίνο το 2012.

Αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013, με το ρεκόρ των 17 παγκόσμιων τίτλων – σε τέσσερα αγωνίσματα – να τον καθιστά τον πιο επιτυχημένο ποδηλάτη πίστας όλων των εποχών.

Μόνο ο Sir Jason Kenny έχει κερδίσει περισσότερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (7) για τη Βρετανία από τον Χόι, ο οποίος χρίστηκε ιππότης το 2009.

Τα τελευταία χρόνια, ο Χόι είναι τακτικός σχολιαστής στο πλαίσιο της ποδηλατικής κάλυψης του BBC Sport.

Πηγή: BBC

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button