Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 30.900 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Galaksias.com

Τουλάχιστον 30.960 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.524 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, μετά από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε το Σάββατο 9/3 σε ανακοίνωσή του, το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Περίπου 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 122 τραυματίστηκαν μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το ίδιο υπουργείο.

Τα φορτία με τη βοήθεια, για τη διέλευση των οποίων απαιτείται πράσινο φως από τις αρχές του Ισραήλ, που επέβαλαν αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας όταν ανέλαβε την εξουσία εκεί η Χαμάς, φθάνουν μέσω Αιγύπτου στη Ράφα, όμως η ποσότητά της μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό,καθώς ήδη χιλιάδες παλαιστίνιοι εκτοπισμέμ=νοι βρίσκονται στα όριατου λιμού ενώ καθημερινά δεκάδες παιδιά ξεψυχούν στα νοσοκομεία λόγω υποσιτισμού ή αφυδάτωσης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι φαίνεται «δύσκολη» η επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού την Κυριακή.

«Φαίνεται δύσκολη», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφο χθες Παρασκευή (8/3) που τον ρώτησε εάν είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας πριν από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού, της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής νηστείας.

Ο Aμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε την ανησυχία του για έξαρση της βίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε περίπτωση που οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button