ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ο Hamilton στα… κόκκινα σαλόνια! – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο επτάκις πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton μετακομίζει στη Ferrari από το τέλος της φετινής σεζόν. Είναι επίσημο, ο Βρετανός έδωσε τα χέρια με την ιταλική ομάδα και από το 2025 θα είναι μαζί με τον Charles Leclerc, ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα μέχρι το 2028.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις που χρειάστηκε ποτέ να πάρω» ήταν η πρώτη δήλωση του Hamilton, ο οποίος αγωνίζεται για τη Mercedes από τη σεζόν του 2013 και έχει κερδίσει έξι από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του με την ομάδα, προσθέτοντας το πρωτάθλημα που πέτυχε με τη McLaren νωρίτερα στην καριέρα του. Είχε επίσης επαναδεσμευτεί στη Mercedes το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο που θα τον κρατούσε στη Mercedes μέχρι το 2025, αλλά αυτό θα διακοπεί τώρα για να μπορέσει να φορέσει τα κόκκινα.

Η Mercedes πριν λίγη ώρα επιβεβαίωσε ότι θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος του 2024, με τον Hamilton να ενεργοποιεί την οψιόν αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του. Η Ferrari ακολούθησε σύντομα ανακοινώνοντας ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ενταχθεί από το 2025 με πολυετές συμβόλαιο.

“Έχω περάσει καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα [Mercedes] και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί”, δήλωσε ο Χάμιλτον. “Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω ποτέ. Αλλά η ώρα είναι κατάλληλη για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου στη Mercedes, ειδικά του Toto για τη φιλία και την ηγεσία του και θέλω να τελειώσουμε μαζί με ένα υψηλό επίπεδο. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να φέρω την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τη Mercedes μια χρονιά που θα θυμάμαι”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Mercedes και διευθύνων σύμβουλος, σχολίασε: “Ο Lewis θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes. Ωστόσο, γνωρίζαμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε ένα φυσικό τέλος κάποια στιγμή, και αυτή η μέρα έχει πλέον έρθει. Αποδεχόμαστε την απόφαση του Lewis να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και οι ευκαιρίες μας για το μέλλον είναι συναρπαστικές. Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμα μία σεζόν μπροστά μας και επικεντρωνόμαστε στο να συνεχίσουμε τους αγώνες για να προσφέρουμε ένα δυνατό 2024”.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button