Επικαιρότητα

Προσήχθη ο 47χρονος που έφυγε από την Κρήτη και ζει με την οικογένειά του στα λαγούμια της Κορινθίας (vid)

Προσήχθη το πρωί της Κυριακής ο 47χρονος άνδρας με καταγωγή από την Κρήτη που ζει με την οικογένειά του σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο, ο οποίος οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

«Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο για το οποίο ο εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο συνήγορός του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. 

«Έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr από το πρωί είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων τα οποία κατά δήλωση του 45χρονου πατέρα δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως η επέμβαση της ΕΛΑΣ έρχεται μετά την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, στο σημείο μετέβη δικαστικός επιμελητής γιατί πάρα το γεγονός ότι είναι σπηλιές το σημείο λογίζεται πως σπίτι αυτών που ζουν στην κοινότητα. Ο κοινωνικός λειτουργός διαπίστωσε ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ενώ άμεσα θα σύνταξη έκθεση, παρά το γεγονός πως τα παιδιά απουσίαζαν. Μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση των παιδιών ακόμη και άμεσα εάν διαπιστώσει πως ο τρόπος ζωής δεν είναι ενδεδειγμένος για την ευζωία τους. Παράλληλα οι αρχές ζήτησαν τα χαρτιά των παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία Κορίνθου ζήτησε από χθες να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Τι ισχύει με τα ανήλικα παιδιά

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου μετά από διαπληκτισμό που έλαβε χώρα με κυνηγούς, διαπίστωσαν μία ολόκληρη κοινότητα με εξέχοντες ένα ζευγάρι να ζουν δίχως καμία τεχνολογική άνεση έχοντας τόξα, βέλη και μαχαίρια. Μόλις η υπόθεση γνωστοποιήθηκε αμέσως οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να απομακρυνθούν τα παιδιά που βρίσκονταν στην κοινότητα, καθώς όπως δήλωσαν οι προαναφερθέντες δεν τα έστελναν σχολείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία, το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά (15χρονος, 13χρονος, 6χρονη και το βρέφος) απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Κορινθίας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: «Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο – Δεν μου δίνουν επίδομα»

Εν τω μεταξύ τα λόγια του πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, η οποία βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Μιλώντας χθες Σάββατο στον Alpha, ο πατέρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε. Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων Κορινθίας, κ. Καραγεώργας, ανέφερε από την πλευρά του πως η οικογένεια αυτή δεν είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τα 3,5 με 4 χρόνια που ζουν εκεί.

«Το μόνο κακό» πρόσθεσε, «είναι πως τα παιδιά δεν τα στέλνουν στο σχολείο, τα έχουν αποκόψει από την κοινωνία». Νωρίτερα, ο πατέρας είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για την απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαίδευση.

Όπως είπε: «Εγώ, όταν ήταν στα σχολεία τα παιδιά, μπορούσα να τους διαθέσω ένα τετράδιο για όλη τη χρονιά. Τους κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι οι δάσκαλοι και τα άλλα παιδιά, λέγοντάς τους πως έπρεπε να έχουν ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Εμένα με ρώτησαν; Αυτά τα 50 λεπτά που κάνει το κάθε τετράδιο, εμένα με ρώτησαν αν τα έχω; Τι δωρεάν παιδεία είναι αυτή;»

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία»

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις στους σε τηλεοπτικούς σταθμούς γνωστοποίησαν πως κανείς από την κοινότητα δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της μητέρας η οποία έλεγε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα».

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωνε προχθές ο πατέρας στο STAR. «Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος μιλώντας στο Star. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε τέσσερα χρόνια εδώ»

Παράλληλα, η σύζυγός του έδειξε ένα λαγούμι που έχουν σκάψει με μήκος που φτάνει τα 30 μέτρα. Το λαγούμι οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. «Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε μιλώντας στον Alpha δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο». Υπάρχει μάλιστα ακόμη και σύστημα εξαερισμού στη σπηλιά «για να μην μουχλιάζουν οι εικόνες» από την υγρασία που βγάζει η γη.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το έσκαψαν υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκευόμαστε, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ». Φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, όπως είπε η ίδια, αφού καλλιεργούν σιτάρι.

Η καταγγελία και η αποκάλυψη

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Ο πατέρας της οικογένειας δήλωσε χθες στην τηλεόραση του ALPHA:

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και 1 τσεκούρι. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button