Κόσμος

Εάν εκλεγεί ο Τραμπ δεν θα δώσει χρήματα στην Ουκρανία – Galaksias.com

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα χρηματοδοτήσει τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Δεν θα δώσει χρήματα στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα, ο πόλεμος θα τελειώσει», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να τερματίσει τον πόλεμο «μέσα σε 24 ώρες» εάν εκλεγεί – αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ο Βίκτορ Όρμπαν στηρίζει ανοιχτά τον μακροπρόθεσμο σύμμαχό του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024.

«Η ταύτιση στις συντηρητικές αξίες είναι ένας σημαντικός κρίκος που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν », δήλωσε ο ειδικός γραμματέας για την Επικοινωνία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας, στη διάρκεια μίας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης M1.

«Ο κόσμος χρειάζεται o Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, γιατί μόνο ένας ισχυρός Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια στο διεθνές σύστημα» , δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σζιγιάρτο, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Breitbart.

Κατά την άποψη του υπουργού Εξωτερικών, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί τον Νοέμβριο, τότε θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ο πόλεμος θα τελειώσει.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button