ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προχωρά το ελληνικό Δημόσιο

Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προχωρά το ελληνικό Δημόσιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 4 Οκτωβρίου 2024.

Yπενθυμίζεται, ότι η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων είχε διαμορφωθεί κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Απριλίου στο 3,67%.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και έως τις 12:00. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button