Επικαιρότητα

Το Παγκρήτιο επέλεξε αντιπροσωπεία Γερμανών αθλητών για την προετοιμασία τους

Το Ηράκλειο εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς, αποτελεί και πόλο έλξης για την προετοιμασία αθλητών και ομάδων από το εξωτερικό, καθώς διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του. 

Σε μια ολυμπιακή χρονιά όπως είναι η φετινή, το Παγκρήτιο στάδιο φιλοξενεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο, δύο γκρουπ Γερμανών δρομέων και αλτών από την ομάδα LAC Erdgas Chemnitz, τους οποίους επιτηρεί ο Γερμανός προπονητής Harry Marusch

Μάλιστα μέλος της ομάδας είναι και η Μαρία Πούρτσα, αθλήτρια του τριπλούν που θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Το ατομικό ρεκόρ της στο άθλημα είναι 14.11μ. και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο19 της κατάταξης, για την πρόκριση στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η ίδια επιλέγει το Ηράκλειο για την προετοιμασία της για δεύτερη χρονιά και δηλώνει πως απολαμβάνει την φιλοξενία των Ελλήνων και μέσω αυτής βγάζει την εικόνα της για τη χώρα. 

Τις αθλήτριες και τους αθλητές από το εξωτερικό που επέλεξαν το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία τους, συνάντησε και καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους αθλητές, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες στο Ηράκλειο, για τις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου καθώς και για την καθημερινή τους συνεργασία με τα στελέχη της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Ο κ. Τσαπάκης προσέφερε εθιμοτυπικά αναμνηστικά δώρα στην ξένη αποστολή, ευχαριστώντας τους για την επιλογή της πόλης ως μέρος της προετοιμασίας τους, δηλώνοντας σχετικά: «Η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου, μέσω της Ανάπτυξης Αθλητισμού, να προσελκύσει προπονητικό τουρισμό στην πόλη μας, εξακολουθεί να έχει θετικά αποτελέσματα καθώς αθλήτριες και αθλητές από όλη την Ευρώπη επιλέγουν το Παγκρήτιο για την προετοιμασία τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς ότι όχι μόνο έρχονται αλλά δηλώνουν και απολύτως ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία, διότι μόνο έτσι θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες στο μέλλον. Κάτι που διαθέτουμε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουμε». 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button