ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στις κάμψεις πάνω σε μπάλες από τον Κοτσιμπό με κατοστάρα

Ο αθλητής Γιώργος Κοτσιμπός  κατέρριψε στο Ηράκλειο Κρήτης το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες κάμψεις πάνω σε ιατρικές μπάλες σε ένα λεπτό, πραγματοποιώντας το αστρονομικό νούμερο των 100 κάμψεων. Για το ρεκόρ χρησιμοποιήθηκαν ιατρικές μπάλες των 5 κιλών.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίδοση αυτή είναι πρωτοφανής και αποτελεί ορόσημο για τον χώρο του fitness. Η εκτέλεση 100 κάμψεων σε ένα λεπτό στο πάτωμα είναι επίδοση που μπορούν να επιτύχουν μόνο οι ελίτ αθλητές φυσικής κατάστασης, αλλά πάνω σε ιατρικές μπάλες 5 κιλών αυτό φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Ο Κοτσιμπός προετοιμαζόταν επί μήνες για αυτό το επίτευγμα, πραγματοποιώντας εξαντλητικές προπονήσεις καθημερινά. Η προπόνησή του περιλάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης και αντοχής, καθώς και μια αυστηρή διατροφή που τον βοηθούσε να διατηρήσει την απαιτούμενη μυϊκή μάζα.

Σε δήλωση του ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είναι μια τεράστια τιμή για μένα να καταφέρω κάτι τέτοιο. Ήταν ένα όνειρο ζωής και εργάστηκα σκληρά για να το πετύχω. Θέλω να αφιερώσω αυτή την επίδοση στην οικογένεια  μου, που είναι η μεγαλύτερη έμπνευση μου. Ελπίζω να τους δείξω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις και να δουλεύεις σκληρά.”

Ο Κοτσιμπός είναι ένας έμπειρος και ταλαντούχος αθλητής με πλούσια καριέρα στον χώρο του fitness. Έχει καταρρίψει στο παρελθόν τρία ακόμη παγκόσμια ρεκόρ Guinness, για τις περισσότερες κάμψεις με απελευθέρωση χεριών σε ένα λεπτό (hand release push ups) το 2020, και για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις (Tandem push ups) το 2022 και το 2023, μαζί με τον συναθλητή του Απόστολο Δέρβα.

Ο Γιώργος είχε στο παρελθόν τραυματιστεί λόγω  ατυχήματος και είχε υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις τόσο στους τένοντες του βραχίονα του δεξιού χεριού του, όσο και στο δικέφαλο και τον ώμο. Ξεπέρασε τους τραυματισμούς του μετά από μια δύσκολη περίοδο  αποκατάστασης και στη συνέχεια κατόρθωσε να καταρρίψει όλα του τα ρεκόρ.

Ο παγκόσμιος recordman ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Γυμνάζεται στο προπονητικό κέντρο Pagration Fitness του Κώστα Βουλγαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοτσιμπός είναι ερασιτέχνης αθλητής και όχι επαγγελματίας γυμναστής. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν βασικό πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα πάνω στον τομέα της Πληροφορικής και αυτός  είναι ο  χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Πάντα ήμουν προσηλωμένος στις σπουδές μου και την επιστήμη μου. Ο αθλητισμός μπορεί να ήταν  η αγάπη μου αλλά ήταν και είναι  απλά το χόμπι μου. Τον έβλεπα πιο πολύ ως ένα μέσον αποφόρτισης από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσω τόσο μακριά και ακόμα μου είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει μέχρι σήμερα. Δεν σκοπεύω να σταματήσω ακόμα. Στόχος μου είναι να πετύχω και άλλα παγκόσμια ρεκόρ πάντα με σεβασμό στην υγεία του σώματος μου, μιας και έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς που όμως δεν έχουν σχέση με τη γυμναστική αλλά με ατυχήματα. Είμαι 46 ετών και τα βήματά μου από δω και πέρα πρέπει να είναι προσεκτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζονται οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου. Το σημαντικό για μένα είναι ότι κάνω αυτό που αγαπάω και που με κάνει ευτυχισμένο. Είμαι επίσης πολύ τυχερός που η σύζυγος μου και τα παιδιά μου με στηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια και δείχνουν μεγάλη κατανόηση αφού οι ώρες προπόνησης είναι ώρες που  λείπω από την οικογένειά μου.”

Η επίτευξη αυτού του ρεκόρ αποτελεί μια έμπνευση για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους, ακόμα και αν φαίνονται ακατόρθωτοι.

Και έπεται συνέχεια….

Λίγα λόγια για την άσκηση

Οι κάμψεις πάνω σε ιατρικές μπάλες είναι μια άσκηση δύναμης που γυμνάζει κυρίως τους θωρακικούς, τους τρικέφαλους και τους ώμους.

Για να εκτελεστεί η άσκηση, ο αθλητής τοποθετεί τα χέρια του τεντωμένα σε 2 ιατρικές μπάλες, σε απόσταση περίπου στο πλάτος των ώμων και τα πόδια του ενωμένα σε μία τρίτη. Στη συνέχεια, χαμηλώνει το σώμα του μέχρι να επιτευχθεί ορθή γωνία στον αγκώνα και επιστρέφει στην αρχική θέση.

Οι κάμψεις πάνω σε ιατρικές μπάλες αποτελούν μια πολύ εξειδικευμένη και δύσκολη άσκηση, καθώς απαιτούν:

Ισχυρό κορμό: Οι μύες του κορμού πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί για να υποστηρίξουν το βάρος του σώματος και να διατηρήσουν την ισορροπία.

Ισορροπία: Η ισορροπία είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η σταθερότητα του σώματος κατά την εκτέλεση της άσκησης. Οι μύες του κορμού και των ποδιών πρέπει να είναι σε θέση να συνεργαστούν για να διατηρήσουν το σώμα σε σταθερή θέση.

Εκρηκτικότητα: Η εκρηκτικότητα είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθεί η άσκηση γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι μύες του κορμού και των ώμων πρέπει να είναι σε θέση να συσταλούν γρήγορα για να χαμηλώσει και να επιστρέψει το σώμα στην αρχική θέση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button