Επικαιρότητα

Τοπικές βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης σήμερα Πέμπτη – Galaksias.com

Τα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν – Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες μας στη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη (1/2) στην Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στα Χανιά

Βροχερός ο καιρός κυρίως τις πρωινές ώρες στα Χανιά την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Ασθενής βροχόπτωση μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο

Πυκνές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ασθενής βροχή κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Χιονόπτωση προβλέπεται στα Ανώγεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ασθενής βροχόπτωση μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα – Γενικά χαρακτηριστικά

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 14 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το βράδυ.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα νότια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 02-02-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα κεντρικά και τα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-02-2024

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νότια έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-02-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ωστόσο τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-02-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button