Υγεία & Διατροφή

Αφίσες με ομήρους παντού, στρατιώτες στους δρόμους, πολίτες που οπλοφορούν – Galaksias Portal News

Καταστήματα ανοιχτά, ξανά. Πικνίκ στο πάρκο. Σέρφερ ξανά στις παραλίες. Όμως τα πράγματα απέχουν πολύ από μια «κανονικότητα» στο Τελ Αβίβ.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την σφαγή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, που οδήγησε στον πόλεμο που κήρυξε το εβραϊκό κράτος κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ο οποίος έχει ισοπεδώσει τη Λωρίδα της Γάζας και έχει αφήσει σχεδόν 27.000 νεκρούς εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρουκέτες που εκτόξευε η Χαμάς – μεταξύ των άλλων ισραηλινών πόλεων – και προς το Τελ Αβίβ, στην ακτή του Ισραήλ στη Μεσόγειο, βόρεια της Γάζας, στην αρχή του πολέμου, έχουν σε μεγάλο βαθμό μειωθεί, καθώς ο ισραηλινός στρατός καταγράφει στρατιωτικά κέρδη στον πόλεμο, εντός του παλαιστινιακού θύλακα.

Μια φαινομενική κανονικότητα έχει επιστρέψει στην ισραηλινή μεγαλούπολη, αλλά η ένταση είναι αισθητή.

Έφεδροι του στρατού στους δρόμους, ένστολοι περπατούν, καθώς πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τις βάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολίτες, με την ανησυχία για επιθέσεις Παλαιστινίων, κουβαλούν όπλα μαζί τους, σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό,τι πριν, από τον πόλεμο.

Γωνίες των δρόμων είναι γεμάτες με αφίσες των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται ακόμα στη Γάζα. Και σχεδόν κάθε μέρα, οικογένειες ομήρων και υποστηρικτές τους συγκεντρώνονται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας την επιστροφή των αγαπημένων τους.

Μετά από εβδομάδες σχετικής ηρεμίας, ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε σήμερα Δευτέρα (29/1) σε μεγάλες πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, στέλνοντας τους κατοίκους σε καταφύγια.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την πόλη καθώς η ισραηλινή αεροπορική άμυνα κατέρριψε τους εισερχόμενους πύραυλους. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button