Κόσμος

Σε τροχιά πρόσκρουσης με τη Σελήνη τμήμα πυραύλου SpaceX του Έλον Μασκ

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτό του πρόσφατου Don’t Look Up, και όμως είναι αλήθεια: ένα τμήμα πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος του Έλον Μασκ πρόκειται να πέσει στη Σελήνη και να εκραγεί. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή μη ελεγχόμενη πρόσκρουση τέτοιου είδους διαστημικού σκουπιδιού στη Σελήνη.

Ο εκτοξευτήρας χρησιμοποιήθηκε για το Falcon 9 το 2015 αλλά μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του -να στείλει στα βάθη του διαστήματος έναν μετεωρολογικό δορυφόρο-, δεν είχε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη και έκτοτε παρέμεινε στο διάστημα, ακολουθώντας χαοτικές τροχιές γύρω από τη Γη, τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Μπιλ Γκρέι, ενός ανεξάρτητου ερευνητή, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε την επικείμενη πρόσκρουση, το τμήμα του πυραύλου θα χτυπήσει το φεγγάρι λίγο βόρεια του ισημερινού του «μέσα σε ένα λεπτό» στις 7.26 π.μ. (τοπική ώρα) στις 4 Μαρτίου. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται το αντικείμενο καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της ακριβούς τοποθεσίας, πρόσθεσε, αν και είναι πιθανό να αλλάξει μόνο κατά μερικά χιλιόμετρα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger