Κόσμος

Εξιχνιάστηκε δολοφονία βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά από 56 χρόνια – Galaksias.com

Καθοριστικές στάθηκαν οι μαρτυρίες δύο ανθρώπων που εμφανίστηκαν μετά το θάνατο του δολοφόνου.

Ο Χίραμ Ρος Γκρέιαμ παρέδιδε γάλα τον Απρίλιο του 1968 και δεν επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη δουλειά. Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα το πτώμα του και το φορτηγό του με το γάλα βαθιά μέσα στο δάσος στην περιοχή Βέρο Μπιτς. Είχε πυροβοληθεί αρκετές φορές.

Για τα επόμενα 56 χρόνια η υπόθεση έμενε άλυτη. «Μέσα από την αποφασιστικότητα και τη συνεργασία των μαρτύρων, προέκυψαν νέα στοιχεία: Ο Τόμας Τζέι Γουίλιαμς, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Γκρέιαμ, με την ενοχή του να αντηχεί από τον τάφο», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην ανακοίνωσή του.
Ο Γκρέιαμ, παρασημοφορημένος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος είχε λάβει την Πορφυρή Καρδιά, είχε γίνει «αγαπητός γαλατάς» αφού εγκαταστάθηκε στην κομητεία Ίντιαν Ρίβερ μετά τον πόλεμο, δήλωσαν οι αρχές.

Μια μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι είδε τον Γκρέιαμ να μιλάει με δύο άνδρες που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μετέδωσε το WPEC-TV.

«Είπε ότι ο Γκρέιαμ τους ενέπλεξε σε συζήτηση και τους ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε σύντομα”, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Έρικ Φλάουερς. Οι δύο άγνωστοι άνδρες και ο Γγκρέιαμ έφυγαν όλοι με το γαλακτοφόρο, είπε.

Η οικογένεια του Γκρέιαμ δεν κατάλαβε ότι είχε συμβεί κάτι, «εκτός από το ότι ο πατέρας μου άργησε λίγο να έρθει στο σπίτι και τότε εμφανίστηκε ένας βοηθός σερίφη, ένας ερευνητής», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο γιος του Γκρέιαμ, Λάρι, ο οποίος ήταν 16 ετών τότε.

Κατά τη διάρκεια έρευνας της περιοχής από το έδαφος και από αέρος, το φορτηγό με το γάλα και το πτώμα του Γκράχαμ εντοπίστηκαν από αεροπλάνο.

«Όταν έφτασαν στον αρχικό τόπο του εγκλήματος, ο Γκρέιαμ ήταν ξαπλωμένος δίπλα στο γαλακτοφόρο με τραύματα από σφαίρες, σκοτώθηκε με τρόπο εκτέλεσης», δήλωσε ο Φλάουερς.

Το 2006, υπήρχαν φήμες ότι ο Γουίλιαμς μπορεί να είχε εμπλακεί. Έγραψε μια επιστολή στον συντάκτη της τοπικής εφημερίδας «λέγοντας ότι είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι είχε γνώση γι’ αυτήν, ότι δεν είχε ανάμειξη σε αυτήν», δήλωσε ο σερίφης.

Ο Γουίλιαμς πέθανε το 2016.

Με τον Γουίλιαμς πλέον νεκρό, οι ντετέκτιβ έκαναν τεράστια πρόοδο στην υπόθεση τα τελευταία δύο χρόνια: Η πρώην σύζυγος του Γουίλιαμς και ένας φίλος της αδελφής του εμφανίστηκαν, λέγοντας στους ερευνητές τι γνώριζαν, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός της Φλόριντα.

Ο Φλάουερς είπε ότι οι μάρτυρες – κανένας από τους οποίους δεν γνωρίζει τον άλλον – είπαν στους ερευνητές ότι ο Γουίλιαμς τους είχε ομολογήσει προηγουμένως ότι είχε σκοτώσει τον Γκρέιαμ.

Αυτοί οι άνθρωποι είπαν: «Δεν θα σας έλεγα ποτέ τίποτα πριν, όσο ήταν ζωντανός, ήταν απειλή για μένα και την οικογένειά μου, δεν θα σας το λέγαμε ποτέ, αλλά το γεγονός ότι τώρα είναι νεκρός τους έδωσε το θάρρος να εμφανιστούν», δήλωσε ο Flowers.

Οι ντετέκτιβ ελπίζουν ότι όποιος γνωρίζει για τον δεύτερο άνδρα που εθεάθη με τον Γκρέιαμ πριν σκοτωθεί θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button