Κόσμος

Ο στρατός συνέλαβε ηγέτη της συμμορίας «Λος Λόμπος» – Galaksias.com

Οι Αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν το Σάββατο (30/3) τη σύλληψη ηγετικού στελέχους ισχυρής συμμορίας, της Los Lobos («Οι λύκοι»), που κατηγορείται πως ενέχεται στη δολοφονία υποψηφίου για την προεδρία τον Αύγουστο.

Παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 90 ημερών, και την κατάσταση «πολέμου» που κήρυξε ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα, οι Αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να πατάξουν περίπου 22 συμμορίες, συμπεριλαμβανομένης της Λος Λόμπος, που πλέον χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη στρατιωτική επιχείρηση που απέβη στη σύλληψη του «Βισέντε Σ.», οι Αρχές ανέφεραν πως τραυματίστηκαν δύο φερόμενοι ως κακοποιοί. Συνολικά, μέλη των ένοπλων δυνάμεων προχώρησαν σε 12 συλλήψεις και στην κατάσχεση 200.000 δολαρίων σε μετρητά και όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Τον περασμένο μήνα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως πέντε φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του υποψήφιου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ο οποίος δολοφονήθηκε από ομάδα Κολομβιανών εκτελεστών στο Κίτο, εξερχόμενος από προεκλογική εκδήλωση, θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Δύο ηγετικά στελέχη της συμμορίας Λος Λόμπος που κατηγορούνται πως σχεδίασαν τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Βιγιαβισένσιο, πρώην κοινοβουλευτικού και δημοσιογράφου, που έδινε για χρόνια αγώνα κατά της διαφθοράς, έχουν ήδη φυλακιστεί.

Η δολοφονία του υποψήφιου προκάλεσε σοκ στη χώρα.

Η συμμορία Λος Λόμπος πιστεύεται πως έχει χιλιάδες μέλη, διεθνείς διασυνδέσεις (σ.σ. με το μεξικανικό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, με την αλβανική μαφία κ.ά.) και χαρακτηρίζεται αντίπαλη της συμμορίας «Λος Τσονέρος» του δημόσιου κινδύνου υπ’ αριθμόν ένα στον Ισημερινό, του λεγόμενου «Φίτο», το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χοσέ Αδόλφο Μασίας.

Ηγετικά στελέχη των «Λύκων» φέρονται να διοικούν τη συμμορία μέσα από τις φυλακές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button